ВРУ хоче заборонити продаж землі іноземцям, коли запрацює ринок землі

1840 0
Пропонується, щоб обмеження діяло до 2024 року.
Фото: epravda.com.ua

Фото: epravda.com.ua

На сайті парламенту оприлюднений оновлений законопроєкт про обіг земель сільськогосподарського призначення. Ініціаторами документу є нардеп від Львівщини, член фракції «Слуга народу» Мар’ян Заблоцький та закарпатець Василь Петьовка.

Читайте також: Як працюватиме ринок землі в Україні? Топ-6 відповідей на головні запитання

У документі ідеться про те, щоб, коли запрацює ринок землі в Україні, до 1 січня 2024 року не допускати юридичних осіб, чиїми бенефіціарними власниками є іноземці, а також осіб без громадянства та юросіб, створених не за українським законодавством, до набуття права власності на земельні ділянки в Україні.

Обмеження, згідно із законопроєктом, не має стосуватись орендарів землі, які хочуть набути ділянку у власність і ведуть сільськогосподарську діяльність. Але за умови, що підприємство юридично зареєстровано протягом трьох років і більше.

Мінімальна стартова ціна продажу земельних ділянок державної та комунальної власності на земельних торгах має бути на рівні не нижче нормативної грошової оцінки.

Читайте також: Державну та комунальну землю в Україні продаватимуть через Prozorro

Окрім того, один власник та пов’язані із ним люди та компанії не можуть володіти сукупно понад 8% сільськогосподарських земель області та 0,5% таких земель на території України.

Переважне право на купівлю земельної ділянки матиме орендар.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!