Все більше країн підтримують миротворчу місію в Україні, – прем’єр Польщі

1099 0
Країни-члени Альянсу висловили своє схвалення щодо миротворчої місії в Україні, але вони очікують спільного голосу від НАТО.
Фото зі сторінки Володимира Зеленського

Фото зі сторінки Володимира Зеленського

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що країн, які підтримують ідею миротворчої місії в Україні, побільшало. Про це пише Європейська правда з посиланням на RMF24.

Читайте також: «Кому ви допомагаєте». У Львівській ОВА засудили відкриття офісу Червоного Хреста у Ростові-на-Дону 

«Ми вже знаємо із ЗМІ за попередні дні, що були позитивні реакції з Данії та Литви. Сьогодні я можу сказати, що інші країни-члени висловили своє схвалення, але вони також очікують певної підтримки та спільного голосу від НАТО. Ми також наголошуємо, що це має бути місія НАТО», – сказав Моравецький, відповідаючи на питання щодо сприйняття ідеї миротворчої місії.

«Для тих, хто скептично налаштований, а такі були і в залі Європейської ради, я б хотів, щоб вони уявили, що вся Україна стає Маріуполем, розбомбленим місцем, звідки втікають люди», – заявив він.

Тоді, як він зазначив, державам доведеться прийняти «десятки мільйонів біженців».

«Я думаю, що сьогодні, дивлячись на варварську поведінку Путіна і росіян, російських солдатів, ми можемо уявити гірші сценарії. На жаль, я можу уявити і гірші сценарії, тому презентація цієї концепції знаходить все більш благодатний грунт», – сказав прем’єр-міністр Польщі.

Читайте також: «Світ, збережи Україну». У Варшаві сотні людей лягли на землю в пам'ять про загиблих українців

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, говорячи про можливість миротворчої місії в України, заявив, що Альянс не має наміру відправляти війська в Україну.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!