Вулицю Туган-Барановського у Львові зроблять односторонньою

3754 0
Це питання розглядали ще минулого року, однак тоді питання відклали через ремонт на вул. Пекарській.
фото: ілюстративне/конкурент

фото: ілюстративне/конкурент

Вулицю Туган-Барановського у Львові – у напрямку від вул. Тершаківців до вул. Пекарської – зроблять односторонньою. Відповідне рішення прийняли на засіданні міської комісії з безпеки дорожнього руху. Це питання розглядали ще минулого року, однак тоді питання відклали через ремонт на вул. Пекарській. 

«Пропозиція облаштувати повністю на всій вулиці односторонній рух у напрямку від вул. Тершаківців на вул. Пекарської. Фактично, вийде кільце і можна буде заїхати на частину Пекарської від напрямку вул. Зеленої і так само з вул. Туган-Барановського через вул. Пекарську виїхати в будь-яку частину міста», – каже начальник відділу розвитку вуличної інфраструктури департаменту міської мобільності ЛМР Павло Сирватка. 

Читайте також: У Львові реорганізують рух на перехресті вулиць Варшавської – Тунельної

Натомість під час засідання у патрульній поліції зауважили, що немає сенсу облаштовувати односторонній рух по всій вулиці, однак була пропозиція зробити це лише на її частині.

«Там була проблема, коли відбувався ремонт Пекарської, всі намагалися об’їхати. Зараз немає такого трафіку, щоби робити односторнній рух. Це потягне за собою реакцію інших мешканців, доведеться об'їжджати по вул. Пекарській або вул. Тершаковців, де в годину-пік і так є затори», – пояснюють у патрульній поліції.

У Личаківській районній адміністрації кажуть, що вже спостерігали за рухом на тій вулиці, яка зараз є двосторонньою. Проблема в тому, один її бік є запаркованим, і роз’їхатися ще двом зустрічним машинам складно, особливо проблемним є заїзд з вулиці Тершаківців, коли з вул. Туган-Барановського виїжджає машина. Тому, доцільно, додають у Личаківській РА, якщо ця вулиця буде односторонньою. 

Читайте також: Затори у Львові. Чому світлофори в місті працюють так, а не інакше

За словами представника «Асоціації велосипедистів Львівщини» Романа Зубачика, ще рік тому пропонували зробити вул. Туган-Барановського односторонньою. Це узгоджується з концепцією малого транспортного кільця, окрім цього, майже всі вулиці в цьому районі є односторонніми. Такий рух дозволить паралельне паркування вздовж всієї вулиці та забезпечить одну смугу для проїзду автотранспорту. 

Нагадаємо, що на вулиці Федьковича у Львові встановили делінеатори. Йдеться про відтинок від площі Липневої до вул. Тобілевича, де запарковані авто раніше блокували рух громадського транспорту. У такий спосіб мали організувати односторонній рух на ділянці між вул. Тобілевича і площею Липневою, рух – у напрямку Липневої, а раніше діяла схема, за якою автомобілі рухалися у протилежному напрямку. 

Ольга Коваль

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!