Видачу закордонного паспорта затримують. Що робити?

7322 0
Видачу біометричних закордонних паспортів затримують, бо їх не встигають надрукувати.
фото: lowcostavia.com.ua

фото: lowcostavia.com.ua

Через аномальний попит на закордонні паспорти у червні-липні «Поліграфічний комбінат «Україна» не може надрукувати вчасно всі документи, повідомляє «Українська правда» з посиланням на речника ДМС Сергія Гунька.

Читайте також: Як і де оформити закордонний біометричний паспорт у Львові. Покрокова інструкція

Українцям, які не встигають отримати закордонний паспорт і вже мають заброньовані квитки та житло, радять написати про це на електронну пошту Державної міграційної служби – [email protected] – та надіслати копії квитків. Далі міграційна служба передасть цю інформацію «Поліграфічному комбінату».

Читайте також: Як виготовити закордонний паспорт для дитини. Інструкція

Проте, за словами Гунька, навіть після цього гарантувати, що процес видачі документів пришвидшиться, міграційна служба не може, оскільки затримку здійснює не вона, а «Поліграфічний комбінат».

Читайте також: Як оформити біометричний закордонний паспорт через платформу iGov. Інструкція

Проблема з видачею закордонних паспортів є тимчасовою, але поки що людям радять не бронювати квитки чи житло до отримання документів.

«Зараз ми вже спостерігаємо тенденцію до спадання попиту на закордонні паспорти. Ми очікуємо, що після повернення попиту до нормального рівня строки видачі також повернуться в планові часові рамки», – говорить Гунько.

Нагадаємо, що раніше міська рада Львова попереджала мешканців про можливі затримки з видачею паспортів через перевантажені ЦНАП-и.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!