Медикам швидкої допомоги Львівщини збільшать зарплату

8128 0
Додаткові кошти також отримали освітяни та бійці-добровольці.
Фото: Львівська ОДА

Фото: Львівська ОДА

Депутати Львівської обласної ради внесли зміни до бюджету на 2019 рік і збільшили обсяг видатків на 655 млн грн. Про це повідомив директор департаменту фінансів ЛОДА Олег Демків під час сесії ЛОР.

Читайте також: Що планують змінити у швидкій допомозі Львівщини. Деталі

З 655 млн грн виділили:

  • 351 млн грн для управління капітального будівництва. З них 343 мільйони – це залишок невикористаної субвенції з Державного бюджету на будівництво амбулаторій у селах.
  • 153 млн грн для департаменту освіти і науки ЛОДА. За ці кошти підвищать зарплати науково-педагогічним працівникам інституту післядипломної освіти, працівникам позашкільних закладів освіти, закуплять матеріали для початкових класів Нової української школи і т. ін;
  • 84,5 млн грн отримає департамент охорони здоров’я. Відтак, 30 млн грн виділять на підвищення зарплат працівникам Центру екстренної допомоги та медицини катастроф у 2019 році. Ще 10 мільйонів спрямують на завершення ремонту пологового відділення Львівської обласної лікарні.
  • 25 млн грн департамент дорожнього господарства має витратити на ремонт доріг;
  • 5, 4 млн грн скерують на культуру. Зокрема, кошти підуть на закупівлю обладнання для Львівського музею Івана Франка;
  • 4,8 млн грн для надання одноразової допомоги бійцям-добровольцям та встановлення пам’ятних плит загиблим бійцям ООС. 700 тис грн використають на підтримку Будинку воїна.
  • 4 млн грн депутати віддали на створення радіо у КП ТРК «Перший Західний».
     

Нагадаємо, у лютому працівники Центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф заявили, що вдадуться до італійського страйку, якщо обласна влада не зверне увагу на критичний стан в якому опинився Центр та не виконає низку вимог. Серед іншого, ішлося про усунення з посади керівниці Львівської станції швидкої допомоги Наталії Поважук та збільшення зарплати працівників «швидкої».

Читайте також: Що планують змінити у швидкій допомозі Львівщини

Страйк медиків мав розпочатись 1 березня. Напередодні ввечері в ЛОДА повідомили, що Наталія Поважук більше не виконуватиме свої посадові обов'язки, її переведуть на іншу посаду. Відтак, страйк призупинили. Працівникам швидкої також пообіцяли знайти в обласному бюджеті кошти на доплати: лікарям – 3,5 тис. грн, фельдшерам – 2,5 тис. грн, водіям – 2 тис. грн. На це, за попередніми підрахунками, потрібно близько 80 млн грн. Пізніше стало відомо, що на потреби медиків під час сесії ЛОР виділять 30 млн грн, тож вони вийшли на мітинг під стіни облради.

Зазначимо, оклад водія швидкої допомоги становить 2,5 тис. грн, а лікар з досвідом отримує з надбавками до 4,8 тис. грн. Медики мають зміни по 12 годин, почергово денні і нічні через вихідні. Серед вимог працівників Центру є також перегляд викликів, аби відсіяти непрофільні, коли бригади змушені виїжджати до пацієнтів на температуру 37,5 або щоб проконсультувати, чому дитина не спить.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!