Під Львівською облрадою відбуваються чотири пікети. Чого вимагають

10561 0
12 березня у ЛОР розпочалося пленарне засідання.
Фото: Анна Журба

Фото: Анна Журба

Під Львівською облрадою відбувається одразу чотири пікети. Зокрема медики львівської «швидкої» вимагають доплати лікарям, фельшерам та водіям, а також збільшення кількості машин.

Читайте також: Біля міської ради Львова протестують активісти. Чого вимагають

«Ми фактично працюємо у три рази більше, бо машин катастрофічно мало. На десять тисяч населення мала б їздити одна машина, а у майже мільйонному Львові щодня на виклики виїжджає 18-25 машин. Крім цього, ми обслуговуємо ближні села», – розповіла в коментарі Tvoemisto.tv лікарка вищої категорії львівської «швидкої» Ольга Лапінська.

За її словами, вони вже двічі зустрічалися з обласним департаментом охорони здоров’я, де їм пообіцяли доплати для лікаря 3,5 тис. грн, для фельшера – 3 тис. грн, а для водія «швидкої» – у межах 2,5 тис. грн.

«Я лікарка вищої категорії, в мене оклад 4360 грн. Як може існувати людина з такою зарплатою. Сьогодні ми вийшли не так за доплату, як за те, що у нас катастрофічно мало машин», – додала Ольга Лапінська.

Читайте також: Що планують змінити у швидкій допомозі Львівщини. Деталі

Нагадаємо, у лютому працівники Центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф заявили, що вдадуться до італійського страйку, якщо обласна влада не зверне увагу на критичний стан в якому опинився Центр та не виконає низку вимог. Під час останньої зустрічі медикам пообіцяли виділити 80 млн на доплати, втім на перший час планують виділити лише 30 млн.

Зазначимо, що оклад водія швидкої допомоги становить 2,5 тис. грн, а лікар із досвідом отримує з надбавками до 4,8 тис. грн. Медики мають зміни по 12 годин, почергово денні і нічні через вихідні. 

Крім цього, під облраду на пікет вийшли мешканці міста Соснівка, які протестують проти об’єднання з Червоноградською ОТГ, натомість кажуть, що кілька років тому вони об’єднались у Сілецьку ОТГ з центром у Соснівці. Втім, за словами пікетувальників, Львівська ОДА блокує об’єднання громади. Кількох мешканців Соснівки запросили на сесію, яка сьогодні відбувається в ЛОР.

Читайте також: Львівський автобусний завод відновив роботу

Також під облраду вийшли працівники колективу Львівського обласного психоневрологічного диспансеру, які вкотре вимагають підтримати розвиток закладу та не допустити його реорганізацію.

Працівники Львівського автобусного заводу прийшли під ЛОР, аби їхнього представника впустили на сесію та дали можливість озвучити свої вимоги депутатам.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!