«Видавництво Старого Лева» визнали найкращим дитячим видавництвом Європи

1264 0
Усього до списку увійшло 30 видавництв із різних частин світу.
«Видавництво Старого Лева»

«Видавництво Старого Лева»

У понеділок, 6 березня, «Видавництво Старого Лева» під час Болонського книжкового ярмарку отримало премію Bologna Prize for the Best Children’s Publishers of the Year, яку вручають найкращим видавцям року з усього світу.

Джерело: «Видавництво Старого Лева» у Facebook

«Видавництво Старого Лева» отримало перемогу в BOP-2023 – Bologna Prize for the Best Children’s Publishers of the Year в категорії Європа! Ця нагорода вручається найкращим видавцям з усього світу в номінаціях з шести географічних регіонів (Африки, Центральної та Південної Америки, Північної Америки, Азії, Океанії та Європи). Це як Оскар, але у світі книжок для дітей, це як Нобель, але для видавців. Це неймовірне досягнення, здобуток, до якого ми йшли останні десять років, систематично представляючи себе, Україну, українських авторів та ілюстраторів у світі та на міжнародному ринку прав», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що усього до списку увійшло 30 видавництв із різних частин світу.  

Для довідки

ВOP – Bologna Prize for the Best Children’s Publishers of the Year – премія, яку вручають найкращим видавцям року з усього світу. Заснована у 2013 році з нагоди 60-ї річниці Болонського дитячого книжкового ярмарку. Серед її організаторів Bologna Children´s Book Fair, AIE – Італійська асоціація видавців у партнерстві з IPA – Міжнародною асоціацією видавців.

BOP відзначає видавців, які є лідерами інновацій та креативних редакційних рішень, які вони втілили протягом попереднього року. Премія покликана сприяти взаємному обміну знаннями та ідеями між різними країнами, територіями та культурами в усьому світі. Номінантів висувають їхні колеги: видавці з усього світу, асоціації видавців, інституції, які займаються популяризацією читання. 

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!