Бурова компанія вивозить обладнання з Розвадова, де нещодавно стався витік газу

11498 0
Наразі немає заключення про непричетність цієї компанії до витоку газу.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У Розвадові після витоку газу бурова компанія, яка проводила там георозвідувальні роботи, наразі припинила діяльність. Працівники почали вивозити обладнання. Про це повідомили Tvoemisto.tv місцеві мешканці.

Мешканці дивуються, чому видобувна компанія припиняє свою діяльність у Розвадові, якщо зазначає, що ніяк не причетна до витоку газу. Як розповідав Тvoemisto.tv голова Розвадівської ОТГ Роман Сидор, геологорозвідувальні роботи, у яких селяни вбачають причину того, що на їхніх подвір’ях почали бити гейзери та пішов газ із криниць, виконувало підприємство «Проект-Буд» у субпідряді з «БК «Горизонти». 

За словами депутатки Львівської обласної ради Світлани Стенчак, обласна рада немає інформації щодо припинення діяльності. Під час засідання постійної депутатської комісії з питань інженерного, житлово комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу вирішили провести виїзне засідання у Розвадові для з'ясування причин витоку газу, але цього не можуть зробити, адже депутати не отримали усіх необхідних документів. Зокрема, йдеться про дозвільні документи на буріння на цій території.

«Якщо звідти вже виїжджає техніка, то мають бути заключні документи про те, що компанія не причетна до катастрофи у Розвадові. Проте я більше ніж впевнена, що такого заключення немає. Ця ситуація змушує нас прийняти швидше рішення щодо виїзного засідання», – пояснила Світлана Стенчак у коментарі Tvoemisto.tv.

Водночас юристка видобувної компанії Христина Саф’яник у коментарі Tvoemisto.tv зазначила, що обладнання вивозять, адже там закінчили проведення усіх необхідних робіт, а до витоку газу компанія не причетна.

Читайте також: «Ми як на пороховій бочці». Як живе Розвадів, де стався витік газу

Зазначимо, що за даними Youcontrol, керівником приватного підприємства «Проект-Буд», основний вид діяльності якого –добування природного газу, є Степан Козицький – брат голови Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького. Засновником компанії є Зіновій Козицький – батько Максима Козицького. У ТОВ «Бурова компанія «Горизонти» керівником так само є Степан Козицький, а засновником – Зіновій Козицький. До слова, спецдозвіл на користування надрами на Рудниківській площі – на вивчення нафтогазоносних надр із дослідно-промисловою розробкою та видобуванням – «Проект-Буд» придбав на аукціоні Держгеонадр ще в 2015 році.

Нагадаємо, що наприкінці квітня у селі Розвадів, що у Стрийському районі Львівщини, виникла надзвичайна ситуація: посеред ночі з-під землі почали пробиватися гейзери з газу та води, висота яких сягала кількох метрів. У трьох господарствах пошкоджені житлові та господарські будівлі, ще в 19 криницях кипіла вода, тож вони стали непридатними для експлуатації. Деякі люди досі без води, газу й електрики. Селяни звинувачують у всьому бурову компанію, яка кілька тижнів тому почала добувати газ на околиці села. Tvoemisto.tv побувало в селі Розвадів, щоби з’ясувати причини та наслідки надзвичайної ситуації, намагаючись дізнатися, хто нестиме відповідальність за скоєне.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!