Виїзні засідання та санкції проти телеканалу «НАШ». Результати засідання РНБО

1044 0
Під час засідання у Харкові також обговорили питання щодо стратегії морської безпеки України, але це розглядали таємно.
Олексій Данілов/Фото з відкритих джерел

Олексій Данілов/Фото з відкритих джерел

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов провів брифінг за результатами виїзного засідання РНБО у Харкові 11 лютого. 

За результатами брифінгу стало відомо, зокрема, що Рада національної безпеки і оборони в майбутньому буде частіше проводити виїзні засідання відомства в обласних центрах та містах України, передає Українська правда. 

«Ми будемо по регіонах проводити ці засідання для того, щоб безпосередньо тут вирішувати і допомагати спільно працювати в цьому питанні», – сказав Данілов. 

Наступне засідання РНБО також буде виїзним, проте, де саме відбудеться – Данілов не сказав. 

Читайте також: «У вас є можливість вступити до лав резерву». Львів готує програму тероборони

На засіданні РНБО розглянули також питання щодо стратегії морської безпеки України. Окремо обговорили намір Росії блокувати акваторії Чорного та Азовського морів, однак це питання розглядали таємно.

«У нас є застереження щодо корабля, який везе нам вугілля. Але на сьогодні таких проблем немає. Якщо вони будуть, наші партнери нас проінформують», – сказав він. 

Данілов також заявив, що силою визволяти Донбас не будуть, адже це призведе до великих людських жертв.

Щодо стосується вивезення таємних документів з Києва через можливе вторгнення Росії, Олексій Данілов не бачить необхідності вивозити документи з Києва. 

Зазначимо також, що РНБО запровадила санкції проти московської фірми «Витрина ТВ», яка надає послуги щодо трансляції російських телеканалів. Окрім того, ввели санкції проти компаній «Наша Прага», «НАШ 24», «НАШ 365» та кіпрської компанії, яка безпосередньо ними володіє, на 5 років. 

Додамо, що у Міністерстві закордонних справ України підтверджують інформацію розвідувальних даних із західних медіа про зростання кількості російських військових на кордоні. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!