Викладачі і студенти львівського медуніверситету можуть здавати ПЛР-тест на Covid-19 безкоштовно

2410 0
У випадку підозри на Covid-19 студенти та співробітники університету повинні звернутися у 1-шу міську комунальну поліклініку.
фото: santiamhospital.org

фото: santiamhospital.org

Студенти та викладачі Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького можуть безкоштовно здати ПЛР-тест у разі підозри інфікування коронавірусом. Про це повідомляє пресслужба закладу вищої освіти у Львові.

Через ускладнення епідеміологічної ситуації, зокрема значне поширення коронавірусної інфекції та зростанням кількості інфікованих в Україні ЛНМУ розробили алгоритм дій у випадку надзвичайної ситуації. Його прописали у відповідному Наказі №2436-з. Він почав діяти з 21 вересня.

Читайте також: У нас забагато лікарів. Ігор Новицький про медичну освіту та розвиток офтальмології

Так, одним із пунктів цього наказу перед науково-дослідним інститутом епідеміології та гігієни ЛНМУ ім. Данила Галицького поставлено завдання забезпечити проведення обстежень студентів та викладачів університету з ознаками ГРЗ на РНК вірусу SARS-CoV-2 методом ПЛР та контактних студентів з особами, у яких було виділено збудник Covid-19.

Так, у випадку підозри на Covid-19 студенти та співробітники університету повинні звернутися у 1-шу міську комунальну поліклініку, що на вул.Руській, 20 для забору біологічного матеріалу для дослідження ПЛР. Згодом відібрані проби надходять в експериментальний центр НДІ епідеміології та гігієни. Відповідно до розпорядження ректора ЛНМУ ім. Данила Галицького, академіка НАМН України, професора Бориса Зіменковського, для студентів та співробітників університету тестування є безоплатним.

 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!