Виконком затвердив бюджет Львова на 2022 рік

1599 0
Бюджет розвитку – 677 мільйонів гривень, торік бюджет розвитку становив понад 2 мільярди.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Сьогодні, 3 грудня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради погодили проєкт бюджету Львова на 2022 рік. Так, за проєктом доходи бюджету Львівської міської територіальної громади становитимуть 12,5 мільярдів гривень: доходи загального фонду – 11,6 млрд грн та доходи спеціального фонду бюджету –  майже 817 млн грн.

Бюджет розвитку – 677 мільйонів гривень. Торік він становив понад 2 мільярди. 

Видатки становитимуть 11,5 мільярдів гривень. На освіту – 2,8 млрд грн, на охорону здоров’я – 255 млн грн, соцзахист – 451 млн грн, культуру – 263 млн грн, спорт – 139 млн грн, ЖКГ – понад 1 млрд грн, а електронний квиток – 400 млн грн.  

Читайте також: Така ситуація склалася вперше. Чому у Львові зависають проєкти Громбюджету

Департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури рекомендують збільшити видатки на 7 мільйонів гривень. Понад 6 млн грн потрібно лише на розробку комплексної схеми транспорту по районах, а ще – по 500 тис. грн на розробку схеми організації дорожнього руху і аналіз розвитку міської інфраструктури.

За цим проєктом загальний борг міста становитиме 5,7 мільярда гривень, що на 68 мільйонів більше, ніж торік.         

Під час засідання виконавчого комітету міський голова Львова Андрій Садовий додав, що місто може ще брати запозичення приблизно на мільярд і те, що необхідно збільшити фінансування за деякими програмами, зокрема, щодо вивчення діяльності Андрея Шептицького, а також на освіту та реконструкції у парках Львова.

Водночас директор департаменту фінансової політики ЛМР Олег Іщук зауважив, що бюджетних запитів поступило на 2 мільярди 150 мільйонів більше, ніж є можливостей у бюджету. Його ще розглядатиме депутатська комісія з фінансів та планування бюджету, а 9 грудня його винесуть на розгляд сесії Львівської міської ради.

з презентації під час засідання

Нагадаємо, торік рада Львівської ОТГ затвердила бюджет територіальної громади на 2021 рік: доходи бюджету були  визначені у сумі 11 млрд 148 млн 749 тисяч 900 гривень, видатки – 10 млрд 692 млн 249 тис. 900 гривень.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!