Виконком зробив суботу та неділю робочими днями у Львові

6781 0
Таким чином, мерія хоче обійти рішення уряду про карантин вихідного дня.
Photo by John-Mark Smith on Unsplash

Photo by John-Mark Smith on Unsplash

Виконавчий комітет Львова ухвалив рішення, що до 30 листопада субота та неділя на території Львова оголошені робочими днями для закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, закладів культури, спортивних залів, фітнес-центрів та ринків. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Це означає, що у Львові неможливо запровадити карантин «вихідного дня», бо в нас немає вихідних. Люди мають право на працю. У випадку, якщо завтра хтось буде намагатись заважати вам працювати, покажіть їм це рішення і звертайтесь на Гарячу лінію за телефоном 1580. Юристи допомагатимуть захистити права підприємців», – повідомив у своєму Телеграм-каналі мер.

На запитання, чи прийняття такого рішення є у повноваженнях міськвиконкому керівниця юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич пояснила Тvoemisto.tv, що це рішення декларує позицію міської влади і поки його не оскаржать, воно є чинним.

«Це позиція виконкому. Це рішення визначає умови роботи певних закладів, надає можливість працювати переліченим у рішенні закладам. Рішення чинне, ніким не скасоване. Ми оголосили робочий день», – зазначила вона.

Нагадаємо, що з цієї суботи 00:00 і до 00:00 понеділка по усій Україні діятиме карантин вихідного дня. Протягом цих двох днів працюватимуть виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, ветеринарні аптеки, автозаправні станції (без зон харчування), поштові відділення. Ресторани, кафе та інші заклади харчування мають припинити роботу або працювати виключно на виніс/доставку. Львівська міська рада готує позов, щоб оскаржити цю постанову у суді. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!