За 10 тисяч доларів обіцяв через ліс вивезти за кордон. У Львові затримали організатора схеми

695 0
Переправлення проходило на території Львівської та Закарпатської областей.
фото: поліція

фото: поліція

У Львові затримали 28-річного організатора злочинної схеми, який за 10 000 доларів обіцяв через ліс вивезти громадян за кордон. Про це повідомила пресслужба поліції Львівщини. 

Переправлення проходило на території Львівської та Закарпатської областей поза межами офіційних пунктів пропуску. Потенційних «клієнтів» доставляли до прикордонного населеного пункту та чекали слушного часу для перетину кордону. Шлях за кордон пролягав через ліс, фігурант особисто їх супроводжував до українського кордону, а потім надавав вказівки для подальших дій.

Читайте також: Правоохоронець за 5 тис. доларів переправив ухилянтів за кордон на Львівщині 

5 лютого правоохоронці затримали організатора після отримання ним 10 000 доларів у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомили підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила ще одну схему ухилення від мобілізації громадян призовного віку,  яка діяла на Львівщині. 38-річний керівник благодійного фонду з Самбірщини за 10 тисяч доларів обіцяв нелегальний коридор втечі до країн Євросоюзу для чоловіків.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!