Україна

Виробник Bayraktar інвестує в Україну 100 мільйонів доларів

591 0
Турецька компанія інвестує в три в проєкти в Україні.
Фото: Байрактар/Wikipedia

Фото: Байрактар/Wikipedia

Виробник ударних безпілотників Bayraktar TB2, турецька компанія Baykar, інвестує в три проєкти в Україні 100 мільйонів доларів. Про це заявив гендиректор Baykar Халюк Байрактар на Форумі оборонних індустрій в Києві.

ДжерелоУкрінформ

«У нас в Україні три основні інвестиції. Одна з них – завод. Потім у нас є сервісний центр, а також головний офіс тут… Це інвестиція, яка становить близько 100 мільйонів доларів, і процес уже пішов. Будівництво вже розпочато. На його завершення знадобиться близько 1,5 року. Ми плануємо, щоб тут працювало мінімум 300 людей. Співпраця триває»сказав Байрактар.

Він також наголосив, що це виробництво буде самодостатнім, екологічним та взаємовигідним, оскільки Україна має унікальні технології з виробництва двигунів, а турецька сторона – безпілотники, на яких встановлюють ці двигуни.

Читайте також: В Україні розпочали будівництво заводу з виробництва Bayraktar

«Перед нами стоять також деякі виклики. Це ланцюжок постачання, пошук і розвиток людського капіталу через вплив війни та нормативне середовище, особливо ті правила, які підтримуватимуть ці інвестиції»– зауважив керівник турецької компанії.

Нагадаємо, що в Україні почали будівництво заводу Baykar, де виготовлятимуть БПЛА різних типів. Закінчення робіт та початок виробництва запланували на 2025 рік. 

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

ТЕГИ: Bayraktar TB2, Baykar

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!