Виробник «Байрактарів» придбав земельну ділянку для будівництва заводу в Україні

6555 0
Під час будівництва літальних апаратів можуть використовувати двигуни, колеса або ж інші запчастини саме українського виробництва.
Фото: Bayraktar TB2 / Shutterstock

Фото: Bayraktar TB2 / Shutterstock

Уряд затвердив двосторонню угоду стосовно будівництва заводу «Байрактарів» в Україні і надіслав її до парламенту на ратифікацію. Про це в інтерв'ю для РБК-Україна повідомивпосол України в Турецькій Республіці Василь Боднар.

За його словами, власник компанії вже придбав земельну ділянку в Україні, розробив проєкт заводу й готовий реалізувати його до кінця.

«І воно (зобов'язання розпочати будівництво заводу в Україні,  ред.) не тільки політичне, а й практичне, оскільки на значній частині моделей, які будуть вироблятися на цьому заводі, будуть стояти комплектуючі українського виробництва»,  додав Боднар.

Читайте також: Сергій Притула оголосив збір 500 мільйонів гривень на три Вayraktar для ЗСУ

Йдеться про те, що під час будівництва літальних апаратів можуть використовувати двигуни, колеса або ж інші запчастини саме українського виробництва.

«Незважаючи на війну, наші компанії продовжують виконувати свої зобов'язання. Можливо, не в таких обсягах, як це було заплановано, але не залишають цю роботу, і це також показує, наскільки ми відповідальний партнер, який не лишає турецьку сторону на самоті зі своїми проблемами насамперед в постачанні тих речей, які потрібні для їхньої оборони», – додав Боднар.

Нагадаємо, 22 червня волонтер і громадський активіст Сергій Притула оголосив збір коштів на три «Байрактари» для Збройних сил України. Упродовж трьох днів фонд Сергія Притули назбирав кошти на чотири безпілотники «Байрактар», які збираються закупити для Повітряних сил ЗСУ. Водночас турецька компанія Baykar повідомила, що безкоштовно передасть Україні три ударні безпілотники «Байрактар», на які українці зібрали кошти.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!