Виставки у Львові, які варто відвідати

834 0
Tvoemisto.tv підготувало добірку виставок, які варто відвідати у Львові в квітні.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

«Нотатки незламних»

У Центрі Шептицького відкриють інтерактивну фотовиставку, присвячену воїнам ЗСУ «Нотатки незламних» – проєкт 116 окремої механізованої бригади Збройних Сил України та Sebto Media. 

«Нотатки незламних» – інтерактивна фотовиставка з аудіосупроводом, де відвідувачі можуть прослухати розповіді воїнів 116 ОМБр, які є героями портретів. Для цього буде потрібно відсканувати QR-код та перейти за посиланням. Крім того, розширені версії розмов воїнів бригади будуть доступні для прослуховування на YouTube у форматі подкасту», – повідомили організатори.

Відкриття відбудеться 8 квітня, а триватиме до кінця квітня.

«Шрифт крізь віки»

У Львівському палаці мистецтв, що на вул. Коперника, 17 відбудеться відкриття виставки «Шрифт крізь віки». На ній представлять творчі інтерпретації студентів кафедри книжкової та станкової графіки Української академії друкарства.

Відкриття виставки відбудеться 16 квітня о 15:00 год.

«Із полум’я зродились»

4 квітня у Львівському історичному музею, що на пл. Ринок, 6 відкриють виставку «Із полум’я зродились», яку присвячено українським військовим, волонтерам та медикам. 

Героями проєкту стали відомі захисники, серед яких Герой України. Історії героїв та експонатів розповість під час авторської екскурсії співорганізаторка проєкту Ірина Солошенко, з музичним привітанням виступить фронтмен гурту «Мандри» Сергій «Фома» Фоменко. 

На відкритті відбудеться благодійний аукціон на підтримку збору на нагальні потреби евакуаційних вагонів (мобільна евакуація поранених).

Виставка «Адам»

З 2 квітня по 28 квітня у галереї «Зелена канапа», що  вул. Вірменська 7 триватиме виставки «Адам». На виставці представлено 10 керамічних торсів і 6-8 керамічних пластів створених художником протягом 2000-2024 років.

Перший Адам, за легендою був зліплений з глини. Художник Ігор Береза також використовує глину, щоб через втілення свого діалогу з цим прадавнім матеріалом відобразити глибину людської природи і передати красу і первісну силу тіла засобами пластики.

«Далі: Я поверну собі своє життя»

З 27 березня по 27 квітня у меморіальному музею «Територія терору», що на пр. Чорновола 45г триває виставка з 24-ох фоторобіт Максима Кривцова, яка доповнена його поезіями.

Зазначимо, у грудні 2023 року Максим Кривцов планував виставку своїх фоторобіт із війни в різних закладах Києва. Це мало стати нагадуванням собі й іншим — росія веде війну проти нас, а ми, воїнство, продовжуємо боронити мирне життя.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!