Вивезення сміття зі Львова довірили сумнівним фірмам-посередникам

2444 0
Через виявлення підробних документів поліція та прокуратура розслідує, як перевізники сміття освоюють бюджетні кошти. Про це йдеться у розслідуванні «Наші гроші. Львів».
фото: expres.ua

фото: expres.ua

Видання на свій запит до ЛКП «ТФ «Львівспецкомунтранс» отримало інформацію, що за перші три місяці 2017 року на вивезення сміття зі Львова з бюджету через ЛКП пішло понад 67 млн грн. Ці кошти отримали шість підприємств: ТОВ «АВЕ-Львів» – 26,24 млн грн, ТОВ «Санком» – 16,12 млн грн, ТОВ «ДВ-Екосвіт» – 3,32 млн грн, ТОВ «Спецавтотранс-Львів» – 1,99 млн грн, ТОВ «Грінера Україна» – 5,04 млн грн, ЛКП «ТФ «Львівспецкомунтранс» – 14,67 млн грн. За 2016 рік «Львівспецкомунтранс» звітував про понад 93 млн грн на вивезення сміття. 
 
Які контрагенти в результаті вивозять сміття «Львівспецкомунтранс» не уточнив, вказавши, що такі домовленості вирішуються у численних телефонних розмовах. 
 
 
Через наявні у реєстрі судових рішень документи, вдалося з’ясувати, що ТОВ «Спецавтотранс-Львів» уклав щонайменше 17 угод із ТОВ «Крас Інвест» на вивезення сміття. У жовтні 2016 року поліцейські зупинили авто зі сміттям та встановили, що у водія були підробні накладні на вивезення 10-12 тонн відходів до Глухова (Сумщина). 
 
ТОВ «Крас Інвест» зареєстрована у Києві 5 квітня 2016 року — майже за два місяці до трагедії на Грибовичах. Угоду з підприємством укладали поштою. «Наші гроші. Львів» зв’язалися із родичкою одного з засновників «Крас Інвест». Чоловік родом із Перемишлян і давно працює у столиці, а його родичці невідомо, що він є засновником кількох підприємств.
 
Схожа ситуація із засновником ТОВ «Аралія Груп», що також зареєстровано в Києві та має договори з «АВЕ-Львів» та «Санком-Львів». У межах провадження, що розслідується з січня 2017 року пенсіонер, вказаний директором фірми пояснив, що навіть не знав про її існування. Крім того слідчі дійшли висновку про підробку документів і вважають, що фіктивна фірма створена з метою незаконного отримання бюджетних коштів. Наразі йдеться про встановлену суму 2,6 млн грн. 
 
Як відомо, відповідно до рішень виконкому ЛМР, перевізникам встановлені компенсації із бюджету на перевезення сміття за межі Львова, де граничний тариф компенсації — 15 грн/км. 
 
За матеріалами «Наші гроші. Львів»

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!