Екскомандира львівського «Беркуту», якого підозрюють в участі у вбивствах на Майдані, взяли під варту

1424 0
Екскомандиру обрали запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. Його взяли під варту у залі суду.
Фото: Офіс генерального прокурора

Фото: Офіс генерального прокурора

Апеляційний суд взяв під варту без права застави екскомандира львівського «Беркуту» у справі Євромайдану. За даними слідства, 18 лютого 2014 року підозрюваний наказав зупинити мітингувальників, які йшли до Верховної Ради з Майдану Незалежності. Тоді його силовики вбили трьох протестувальників, покалічили п’ятьох і поранили 120 людей. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Екскомандиру обрали запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. Його взяли під варту у залі суду.

Читайте також: На Львівщині на території військового містечка виявили тіло воїна

Слідство з'ясувало, що експравоохоронець на виконання злочинного наказу для залякування населення організував вчинення підпорядкованими співробітниками терористичного акту. Його метою було перешкоджання масовому руху мітингувальників з Майдану Незалежності до Верховної Ради України. Протестувальники планували публічно висловити підтримку голосуванню народних депутатів за повернення до Конституції України 2004 року, яка передбачала обмеження повноважень Президента.

Експравоохоронець забезпечив без відповідних підстав і з порушенням норм чинного законодавства невибіркове застосування підпорядкованими співробітниками МОП «Беркут» спеціальних засобів та вогнепальної зброї. Такі його дії призвели до вбивств 3 мітингувальників, спричинення тяжких тілесних ушкоджень – 5, середньої тяжкості – 43, легких – 77.

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань минулого місяця повідомило про підозру колишньому командиру батальйону міліції особливого призначення «Беркут». Під його керівництвом підрозділ з Львівщини разом з іншими 18 лютого 2014 року брав участь в умисних діях та вбивствах учасників Майдану. Згідно з останніми даними Державного бюро розслідувань першим убитим під час Революції Гідності був львівський активіст Юрій Вербицький.

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!