Як безпечно встановити та прикрасити ялинку. Поради

1225 0
Не можна використовувати будь-які світлові прикраси, якщо вони мають пошкодження.
Фото умовне

Фото умовне

Під час встановлення та прикрашення ялинки варто пам'ятати про правила безпечного поводження з електричними приладами. В період різдвяних свят існує загроза пожеж у випадку неправильної експлуатації електрогірлянд. ДСНС підготувала підбірку порад, якими варто скористатися під час встановлення новорічної ялинки.

Читайте також: Верхівку ялинки у Львові прикрасили стилізованим протитанковим їжаком.

Варто дотримуватись таких правил:

  • ялинку слід розмістити на стійкій основі: на підставці, в посудині з піском, так, щоб вона не перешкоджала виходу з приміщення;
  • встановлювати ялинку потрібно якнайдалі від опалювальних приладів і джерел відкритого вогню (камінів, газових плит);
  • хвоя та сосна легкозаймиста! Для прикрашання ялинки застосовуйте електричні гірлянди тільки заводського виготовлення. Лампи гірлянди закріплюйте надійно. При падінні від поштовху чи протягу вони можуть стати причиною пожежі;
  • обов’язково перевірте справність електричного проводу та його ізоляцію. Якщо ви помітили несправність гірлянди, або з’явилося миготіння лампочок, іскріння, сильне нагрівання проводу – негайно вимкніть її. Не використовуйте пошкоджену гірлянду!
  • не прикрашайте ялинку паперовими, легкозаймистими іграшками та прикрасами. Особливо не використовуйте вату, свічки та бенгальські вогні;
  • не залишайте без нагляду дітей поряд з ялинкою. Стежте, аби дитина не торкалась увімкнених ламп, блоків живлення гірлянди, розеток та з’єднань. Не дозволяйте самостійно вмикати електричну гірлянду дитині.

Читайте також: На головній ялинці Львова увімкнули ілюмінацію. Фото

Нагадаємо, що 18 грудня, завершили прикрашати цьогорічну новорічну ялинку у Львові. Верхівку дерева прикрасили стилізованим протитанковим їжаком. Різдвяне дерево подарувало місту швейне підприємство «Світанок». Ялинку почали встановлювати 16 грудня біля Театру опери та балету. Її висота лише 14 метрів, ялинку прикрасили в минулорічну ілюмінацію. Традиційного Різдвяного ярмарку у Львові цього року не буде.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!