Як е-квиток здешевить проїзд у Львові. 5 міст для порівняння

5163 1
Скільки коштує е-квиток у наших сусідів - у польському Кракові, білоруському Мінську, угорському Будапешті, словацькій Братиславі, румунському Бухаресті, чеській Празі. Пропонуємо вам порівняння вартості е-квитків у цих містах та вартості проїзду у львівських маршрутках.

Умови порівняння: вартість одноразової поїздки не аналізувалась, бо мешканці міста ними майже не користуються. Зазвичай люди купують щонайменше місячні абонементи або річні.

Краків, Польща

 

Останній рядок це абонемент на один місяць з необмеженими пересадками між всіма видами транспорту. Коштуватиме 17.75 UAH/доба. Якщо ж ви ощадлива людина і їздите лише між роботою й домом, ще й без пересадок, то вартість складе 9.04 UAH/доба. Зарплати тут починаються від 2570 PLN (звідси). Таким чином вартість безлімітного абонементу становить майже 4% мінімальної зарплати.

Будапешт, Угорщина

Коштує 24 UAH/доба. Зарплати стартують із 150.000 HUF (звідси). Таким чином вартість абонементу складе 6.3% мінімальної зарплатні.

 

Мінськ, Білорусь

Повний безліміт на всі види транспорту коштуватиме 23.08 UAH/доба. Зарплати від 330$ (звідси), таким чином вартість абонементу складе 9.7% мінімального доходу.

Братислава, Словаччина

19.55 UAH/доба, якщо придбати місячний абонемент і 16 UAH/доба, якщо річний. Мінімальні заробітки від 600 EUR (звідси), таким чином місячний абонемент це 4.2% мінімальної зарплати.

Бухарест, Румунія

8.77 UAH/доба за повний безліміт, 5.26 UAH/доба, якщо ви їздите лише одним маршрутом. Аби ви розуміли – їх транспорт значно кращий ніж наш. Зарплати тут від 366 USD (звідси), тобто повний абонемнет це лише 3.4% від мінімальної зарплати.

Прага, Чехія

15.70 UAH/доба, якщо абонемент на місяць, 11.14 UAH/доба, якщо абонемнет річний. Мінімальна зарплата від 729 EUR (звідси). Таким чином місячний абонемент це 2.75% мінімального доходу.

Висновки

При тарифі в 4 UAH/поїздка людина, що робить пересадку і їздить лише між домом і роботою, без врахування поїздкок на вихідних, витрачає щонайменше 240 UAH. І це жодним чином не безліміт, платити доведеться за кожну пересадку. Легко побачити, що мешканці Бухаресту й Праги за меншу або мінімально більшу суму отримують значно якісніший сервіс.

Джерело - ekvytok.lviv.ua


Читайте також:
29 Травня, 2015 10:33
Тарас Автор статті явний маніпулятор фактами:
В одному випадку автор рахує вартість місячних абонементів за кордоном, а у випадку Львова рахує вартість квитків (абонемент: трамвай-тролейбус 100 грн). Зарплата 4000 грн. Це 2,5% від середньої зарплати. Давайте перестанемо бути нацією нитків і неадекватів. Якщо ми бідна країна, то чому у нас в 6-10 разів дешевший проїзд? хоча витрати на паливо і запчастини в нас майже однакові в порівнянні з перечисленими в статті країнами.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!