Політична реклама

Як керівникам позбутися шкідливих звичок

1332 0
Часто скажений ритм життя змушує нас відкладати роботу на завтра, недороблювати її або часто просто забувати про якісь плани. Хоча всі прекрасно розуміють, що успішна кар‘єра залежить від оптимальної організації роботи. Так як же позбутися від шкідливих дрібниць, які заважають нам йти вгору кар’єрними сходами?

Звичка № 1. Робити все одночасно

Багато хто намагається робити кілька справ одночасно, беручись одночасно за безліч справ і, в підсумку, не встигають нічого взагалі. Пам‘ятайте, що інтенсивно та результативно можна займатися вирішенням тільки одного завдання, тому потрібно прибрати з очей геть непотрібні папери, документи та інші нагадування. А замість цього скласти собі чіткий і детальний план того, що і коли ви хочете встигнути зробити.

Звичка № 2. Відкладання на завтра

Прокрастинація — проблема багатьох людей. Як правило, вони відкладають на потім вирішення проблем, які або досить нечіткі, або неясно, що вийде в результаті. Спробуйте застосовувати так зване «правило двох хвилин»: справи, які можна зробити за 2 хвилини, робіть негайно, не відкладаючи, нехай навіть доведеться змусити себе. Останнє ж ретельно заносите в щоденник, бажано на певну дату.

Звичка № 3. Робота наполовину

Особливо часто ця звичка зустрічається в поєднанні з першою: коли люди беруться за кілька справ одночасно. Для психіки це непомірний тягар: розпочаті та не доведені до кінця справи, висять тяжким вантажем і постійно спливають в підсвідомості. Набагато краще братися за щось одне і доводити цю справу до кінця.

Звичка № 4. Контроль над усім

Дурна звичка вирішувати проблему своїми силами, замість того, щоб звернутися до фахівців у цьому питанні. Острах втратити контроль над ситуацією може погано закінчитися і для психіки, і для кар’єри. Не бійтеся іноді визнати, що хтось розбирається в питанні краще вас.

Звичка № 5. Зроблю все сам

Делегування придумали розумні люди і не використовувати його — велика помилка. Тим не менше, багато бізнесменів потрапляють в цю пастку, звалюючи на себе безліч справ, які простіше було б передоручити комусь із підлеглих.

Джерело: vkurse.ua

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!