«Пункти Незламності» в пріоритеті. Як Львівщина готується до опалювального сезону

968 0
У області знову працюватимуть пункти, де можна буде зігрітися та підзарядити гаджети.
фото умовне

фото умовне

На Львівщині активно готуються до опалювального сезону.  Як і торік, в області працюватимуть «Пункти Незламності» у разі суттєвих порушень в роботі систем життєзабезпечення області. Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Для того, щоб забезпечити ефективну роботу «Пунктів Незламності», громади області мають провести інвентаризацію наявного у них обладнання, перевірити справність, а в разі будь-яких порушень виправити їх, передбачити запаси паливно-мастильних матеріалів для безперебійної роботи генераторів в осінньо-зимовий період (ОЗП). До 1 вересня громади мають прозвітувати обласному департаменту з питань цивільного захисту.

«Розгортання «Пунктів Незламності» в області є одним з пріоритетних у процесі підготовки до початку опалювального сезону. Тож максимально прошу громади області перевірити матеріально-технічну справність поданих вами пунктів, аби у разі необхідності у ваших жителів було місце, де можна зігрітися, зарядити свої ґаджети тощо. Торік ми не здались, тож і цю зиму маємо пройти з гідністю», – наголосив перший заступник голови ЛОВА Андрій Годик.

Читайте також: Чи вимикатимуть на Львівщині світло під час опалювального сезону

Також в області мають перевірити наявність та готовність до експлуатації резервних джерел живлення в закладах освіти, культури, теплопостачальних та водопровідно-каналізаційних підприємствах.

«Заклади охорони здоров’я та соціального захисту на 100% забезпечені резервними джерелами живлення. По інших об’єктах соціальної інфраструктури показник становить 77%. У домівках жителів нашої області має бути тепло, світло, гаряча вода. Працюємо над тим, щоб бути максимально готовими до різних варіантів розвитку подій в осінньо-зимовий період», – зазначив Андрій Годик.

Нагадаємо, Львів готовий до нового опалювального сезону на 80%. При підготовці до опалювального сезону закупили 24 твердопаливні котли, з яких 12 встановили в закладах охорони здоров’я та установах освіти, а 7 існуючих котлів типу НІІСТУ перевели на спалювання твердого палива.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!