Як Львівщина житиме під час надзвичайного стану

7240 0
Надзвичайний стан не означає комендантську годину.
Фото: Ye.ua

Фото: Ye.ua

На Львівщині посилять перевірки, які стосуються антитерористичної небезпеки, а також роботу патрулювання поліції. А у громадян зможуть перевіряти документи. Про це сьогодні на брифінгу сказав голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Читайте також: Львівські депутати засудили рішення Росії щодо визнання «Л/ДНР» і закликали розірвати дипвідносини з РФ 

Він наголосив, що надзвичайний стан передбачає низку обмежень, однак радикально не впливає на життя громадян.

«Хочу підкреслити, що йдеться про надзвичайний, а не воєнний стан. Що це означає для мешканців Львівщини? Перш за все – це посилення перевірок, які стосуються антитерористичної небезпеки, посилення патрулювання поліції і несення правоохоронцями своїх службових обов’язків, можлива перевірка документів громадян», – зазначив керівник області.

Читайте також: «Я допомагаю українській армії». Хто із львівського бізнесу підтримав військових

Максим Козицький наголосив, що мешканці мають проявляти пильність щодо підозрілих осіб на вулиці, у транспорті, громадських місцях. Надзвичайни стан – це той період, коли кожен має розуміти, що можуть бути різні диверсійні групи або спроби вивести певне обладнання з ладу, тому потрібно бути пильними. 

Відтак, під час надзвичайного стану:

  • всім громадянам потрібно завжди мати при собі паспорт або інший документ, який засвідчує особу;
  • в’їзд/виїзд на територію міста та області буде контролюватись у посиленому режимі;
  • будь-який автомобіль можуть зупинити для перевірки документів та вмісту;
  • заборонено проводити масові заходи.

Зазначимо, що зараз завдання вводити в країні військовий стан чи комендантську годину немає, однак зміни можуть статися у разі загострення на фронті.

Нагадаємо, що РНБО ухвалила рішення ввести надзвичайний стан по всій території України. Це рішення ще має затвердити Верховна Рада. Тим часом СБУ просить мешканців Львівщини повідомляти про російськомовних «провокаторів».

Детальніше про те, що означає надзвичайний стан, читайте тут.

Софія Шавранська

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!