Як львівські ІТ-фахівці працюють над додатком «Дія»

3971 0
Загалом 1 800 000 людей завантажило його на свої смартфони.
Фото: ROBIN WORRALL

Фото: ROBIN WORRALL

Львівська команда ІТ-спеціалістів Epam на волонтерських умовах долучилася до розробки державного додатку «Дія». Йдеться про страховку, студентський та ID-картку. Також із ними працюють колеги з Вінниці, Харкова та Києва. Про це у межах проєкту Tvoemisto.tv «Технології Твого міста» повідомив один із керівників групи волонтерів, які розробляли «Дію», Роман Сахаров.

«Дія» відображає можливість входу через безпечні і перевірені способи: «ПриватБанк», Bank-ID, де захищена система ідентифікації. Також додали «Monobank». Він генерує QR-код, відсканувавши який, поліція може перевірити чи справжні документи», – каже він.

У додаток вже можна завантажити електронні права водія та документ про реєстрацію транспортного засобу. Загалом 1 800 000 людей завантажило його на свої смартфони.

Читайте також: Країна у смартфоні. Коли з’явиться інтернет та зв’язок в Інтерсіті Львів – Київ

Передусім, за словами Романа Сахарова, аби розуміти, що ваші дані в безпеці, треба знати про спосіб авторизації. Щоб зайти, використовують уже наявні сервіси банків, які, за законодавством і світовими практиками, мають високий рівень безпеки. Сам додаток жодного відслідковування, продовжує він, не проводить.

Найближчим часом львівські фахівці завершують співпрацю з Міністерством цифрової інформації.

Додамо, що в річному бюджету заклали 24 мільйони на розвиток застосунку, зокрема для створення державної компанії, що далі буде займатися підтримкою і розвитком програми. До кінця березня страховка, студентський та ID-картка мають бути доступними для українців.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!