Як може виглядати транспорт Львова: 4 варіанти брендування. Візуалізація

12323 1
На конкурс на найкраще брендування львівського транспорту подали чотири пропозиції.
Фото: transmissia.net

Фото: transmissia.net

Учора, 11 вересня, відбулося засідання конкурсного комітету з визначення зовнішнього оформлення громадського транспорту у Львові, повідомляє прес-служба ЛМР.

На відкритий конкурс до міської ради надійшло чотири пропозиції, які розглянула комісія. Згідно з умовами конкурсу, базовим кольором для розфарбування міського транспорту має бути жовтий (RAL 1016), а кожен з учасників мав запропонувати дизайн для трамваїв Electron і Tatra, тролейбусів Electron і Skoda та автобусів Ataman.

За словами заступника директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрія Білого, за два тижні планують провести громадські слухання, на яких кожен з учасників презентуватиме свою концепцію дизайну. Остаточно визначитися зі стилістикою брендування львівського транспорту мають до кінця вересня. Автор варіанту-переможця має розробити брендування для всіх моделей транспорту, після чого отримає винагороду від мерії – 36 тис. грн.

Як повідомляє Zaxid.net, серед пропозицій, надісланих на конкурс, є рослинний, бруківковий, жовто-зелений та жовто-білий варіанти брендування.

Варіант №1

Авторка Тетяна Стефанишин пропонує зобразити на базовому жовтому тлі різнокольоровий рослинний орнамент, що доповнюватиметься стилізованими зображеннями людей та пам’яток архітектури з брендбуку Львова. У тих моделях транспорту, у яких двері не скляні, пропонується пофарбувати їх зеленим кольором.

Варіант №2

Концепція розроблена Назарієм Кондратюком. Згідно з візуалізаціями, на жовтому тлі пропонується зобразити в хаотичному порядку прямокутники темно-синього кольору, які символізують бруківку. Розташовані вони мають бути вздовж усього корпусу транспорту, найбільш концентровано біля вікон.

Варіант №3

Концепція Назара Хітрені передбачає розфарбування громадського транспорту в жовтий та яскраво-зелений кольори. Автор пропонує три версії дизайну, які відрізняються розташуванням зеленого та жовтого.

Варіант №4

Автор цього варіанту Костянтин Череповський вважає обраний мерією базовий жовтий колір невдалим для брендування транспорту. Відтак, щоб зменшити площу жовтого кольору, він пропонує низ та верх машин зробити білими. Концепція передбачає також розміщення туристичного логотипу Львова та використання елементів різних кольорів, залежно від виду транспорту: червоний для трамвая, синій для тролейбуса, зелений для автобуса.

 
Візуалізація взята із Zaxid.net

 


Читайте також:
13 Вересня, 2018 08:58
Олекса Подивився на ескізи брендування і подумав, що це тролики та буси для Харкова чи Одеси. Втім, в Одесі і так трамваї та тролейбуси мають жовто-біло-червоне оздоблення, що відповідає прапору міста. А як же коричневий? Адже він, здається, у брендбуці міста? Таблички на вулицях, знаки тощо.... Де ж послідовність, перепрошую?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!