Як може змінитися вілла Бачевських після реконструкції. Візуалізація

6989 1
Власники вілли сподіваються отримати від міськради відповідні погодження на реконструкцію.
Візуалізацію надали власники вілли Бачевських

Візуалізацію надали власники вілли Бачевських

Власники вілли Бачевських, що на вулиці Вітовського, 35а у Львові, оприлюднили варіант реконстукції будівлі, який передбачає темно сіре забарвлення фасаду та скляну прибудову.

Із 2016 року віллою володіє ПП «Кас Консалтинг». Майже одразу після придбання будинку, власники розпочали у ремонт, на який попередньо не отримали дозвільні документи у міській раді.

«Приміщення купили на аукціоні. Ніякої згадки про те, що це пам’ятка архітектури не було, тож там почали проводити реконструкцю. Будівля перебувала в аварійному стані», – розповів представник власника, який назвав себе Орестом Вишневським.

До консультаційних протиаварійних робіт на віллу запросили львівського архітектора Ігоря Гризлюка. У Львові йому належать проекти будівництва ЖК «Парус», ЖК «Варшавський» та реконструкція палацу спорту «Україна» на вулиці Мельника.

«У нас постало питання заміни внутрішніх крокв, перекриття та інженерних мереж. Після цього ми розпочали реконструкцію фасаду. Попередньо ми дослідили фасад та з’ясували, що спочатку будинок пофарбували у сірий колір. У жовтий колір будинок перефарбували у радянський період», – сказав Ігор Гризлюк.

Натомість мешканці сусідніх будинків ствержують, що ані вони, ані більш старші мешканці вулиці ніколи не бачили будинок у сірому кольорі до реконструкції влітку, а внутрішні приміщення, за їх спостереженнями, аварійному стані не були.

Управління охорони історичного середовища також не видавало дозвіл на перефарбування та заміну вікон, тож у резальтаті засідання адмінкомісії, власників вілли оштрафували на 17 тисяч гривень. За словами представника ПП «Кас Консалтинг», штраф уже сплатили й тепер готові проходити всі погодження в міськраді на подальші роботи, втім реконструкцію будинку поки що не зупинили.

«Працівники управління охорони історичного середовища, яких не пускали в будівлю, приходили ще на стадії, коли почали встановлювати вікна. У висновку дійсно йдеться, що на фасаді будинку знайшли імітацію мармуру, натомість його перефарбували у сірий колір, при чому – самовільно», – розповіла керівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

Голова комісії та заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко запропонував на наступному засіданні знову розглянути питання вілли, а до цього часу власник має визначитись та підтвердити колір вілли та подільшу долю замінених вікон, а також пояснити процедуру узаконення робіт у будинку.

Читайте також: Біля вілли Бачевських хочуть збудувати житловий будинок. Візуалізація

За даними Youcontrol, основний вид діяльності ПП «Кас Консалтинг» – оренда й управління власними чи орендованими приміщеннями. Власницею фірми є Юлія Вакуленко.

Раніше у цьому приміщенні розміщувалось львівське відділення страхової компанії «Брокбізнес», власником якої є Віталій Хомутиннік – співголова депутатської групи «Відродження», колишній член Партії Регіонів. У 2016 році вони переїхали на вулицю Стрийську.

Зазначимо, що у 2004 році земельну ділянку на Вітовського 35а придбав за півмільйона акціонерний банк «Брокбізнесбанк». Тепер власником частини цієї земельної ділянки – зі сторони вулиці Зарицьких, є ТзОВ «Марконі». 

Читайте також: Пластик проти дерева. Чому львів’яни повинні зберігати автентичні вікна старих будинків

Вілла Бачевського – пам’ятка архітектури місцевого значення, яку збудували у 1926 році. Архітектор – Вітольд Якімовський. У міжвоєнний час у цьому будинку на вулиці Pełczyńska, 35 (нині Вітовського) проживав власник лікеро-горілчаної фабрики Стефан Бачевський. У часи панування Польщі тут розмістили почесний консулят Австрії, а в часи СРСР – дитячий садок.

Вікторія Ейсмунт

Візуалізацію та фото надали власники вілли Бачевських


Читайте також:
20 Листопада, 2018 09:40
L. За шмат гнилої ковбаси і рідну матір продаси. Давайте, ЛМР, це єдине на що ви здатні: погодьте нищення історичної пам*ятки.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!