Як минув перший півфінал Євробачення та які пісні виконали запрошені українці. Відео

1001 0
Перший півфінал музичного конкурсу відбувся 9 травня у Ліверпулі.
Фото: Фокус

Фото: Фокус

9 травня, у Ліверпулі відбувся перший півфінал Євробачення-2023. На сцені виступили 15 конкурсантів з різних країн, але у фінал пройшли лише 10 учасників.   

Відкрила пісенний конкурс Юлія Саніна і група «The Hardkiss» з піснею «Маяк». На сцені співачка показала ефектну постановку з балетом. Її номер доповнювали вогні, танцівники у кольорах конкурсу, з-поміж яких виділялися сині та жовті. Крім того, Юлія Саніна стала ведучою конкурсу разом з британської акторкою Ханною Веддінгем та телеведучою, співачкою Алішою Діксон. 

Запрошеним гостем від України стала Alyosha, яка в дуеті з британською співачкою Ребекою Фергюсон заспівала світовий хіт Ordinary World гурту Duran Duran, розповівши про історію втечі від війни. Під час виступу пролунав короткий сигнал повітряної тривоги. 

Загалом у першому півфіналі виступили конкурсанти з 15 країн: Хорватії, Молдови, Швейцарії, Фінляндії, Чехії, Ізраїлю, Португалії, Швеції, Сербії, Норвегії, Мальти, Латвії, Ірландії, Азербайджану та Нідерландів. Хто потрапив у фінал, читайте тут.  Другий півфінал конкурсу відбудеться 11 травня.

Зазначимо, що 13 травня українці зможуть відправити свої голоси за представника України – гурт TVORCHI. Музиканти вийдуть на сцену під номером 19.  Також у фіналі «Євробачення-2023» як запрошені гості виступлять п'ятеро українських виконавців – Kalush Orchestra, Go_A, Jamala, Тіна Кароль та Verka Serduchka.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!