Як отримати субсидію грошима непенсіонерам. Інструкція

4085 0
Перші виплати субсидіантам надійдуть 12 березня.
Фото: persha.kr.ua

Фото: persha.kr.ua

В Уряді повідомили, що перші виплати субсидій «живими» грошима отримувачам субсидій надійдуть 12 березня. Кошти перерахують через переказ Ощадбанку «Швидка копійка».

Для того, щоб отримати переказ, потрібно звернутись до будь-якого відділення Ощадбанку з паспортом та ідентифікаційним кодом.

В Уряді зазначають, що всім субсидіантам додатково надішлють роз'яснення на адресу проживання. У листах вкажуть суму субсидії, на які послуги вона нарахована та як її отримати.

Читайте також: В Україні змінили правила отримання субсидій. Деталі

Віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко вважає, що монетизація субсидій стимулюватиме українців до енергоефективності та економії ресурсів.

«Три роки субсидії, які надходили у вигляді клірингових розрахунків, не стимулювали українців до зменшення енергоспоживання і впровадження енергоефективних заходів. Віртуальні кошти держава сплачувала за незрозумілі обсяги і відповідно неякісні комунальні послуги, що постачались компаніями-монополістами (водоканалами, ТКЕ, облгазами). Чому важлива субсидія «живими» коштами? Це можливість для людей навчитись управляти послугами і своїм споживанням, а також отримати «живі» кошти від держави на сплату комунальних послуг. У той же час зекономлені кошти, які залишаться після оплати комуналки, люди зможуть використати на свій розсуд», – каже урядовець.

Читайте також: Як відбуватиметься монетизація субсидій. Інфографіка

Нагадаємо, пенсіонери отримають нараховану субсидію в день отримання пенсії (з 4 до 25 березня) на свої пенсійні картки або готівкою через поштові відділення чи кур’єром Укрпошти додому.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!