Як оздоровити нігті в домашніх умовах: 5 рецептів

28193 0
Наші нігті потребують не меншого догляду, аніж волосся чи шкіра. Неправильно вважати, що пилочка і зміцнюючий засіб – усе, що потрібно вашим нігтям. Домашній догляд за нігтями не займе багато часу. Пропонуємо вам поради про те, які підручні засоби допоможуть швидко і без зайвих витрат зміцнити нігтьову пластину і повернуть манікюру привабливість.
фото: yakulinar.net, yak-prosto.com , cherry-lady.com.ua, www.parfumeria.ua

фото: yakulinar.net, yak-prosto.com , cherry-lady.com.ua, www.parfumeria.ua

1. Лимон
Лимон – найкращий друг сухих і ламких нігтів. До того ж, він обов’язково є на кухні будь-якої господині. Для лікування нігтів із його допомогою не потрібно готувати маски, ванночки та інші хитромудрі засоби. Досить розрізати лимон на дві половини, після чого занурити в нього нігті обох рук. Тривалість лимонної терапії – 15-20 хвилин. За цей час нігті встигнуть увібрати в себе всі корисні речовини, що містяться в м'якоті. Ще один плюс лимона – його здатність відбілювати жовті нігтьові пластини. Як правило, на тиждень потрібно не більше двох сеансів лимонної терапії. Продукт обов'язково повинен бути свіжим і стиглим. Після закінчення процедури руки рекомендують промити під проточною водою і скористатися живильним кремом.
 
2. Олії
Будь-які олії (виноградна, оливкова, авокадо, лавандова та інші) – відмінно підходять для догляду за млявими і сухими нігтями. Крім того, саме олії допоможуть впорається з наслідками нарощування нігтів. Після того, як вибір олії буде зроблено, починайте втирати його невелику кількість у кутикулу і саму нігтьову пластину. Під час процедури масажуйте руки: це ще більше підвищує ефект від використання. Якщо ваші нігті знаходяться в жахливому стані і їм вкрай необхідна швидка реанімація, додайте до вибраної олії кілька крапель вітаміну Е. Такий коктейль чудово впорається з тріщинками, розшаруваннями і білими плямами.
 
3. Морська сіль
Часто ми помічаємо, що після поїздки на море нігті стають сильними, швидко відростають і перестають розшаровуватися. Все завдяки мінеральним речовинам, які є в морській солі. У домашніх умовах також можна зміцнювати нігті подібним чином. Для цього потрібно придбати в аптеці морську сіль без ароматизаторів, насипати кілька ложок в мисочку з теплою водою і занурити туди нігті хвилин на 20. Після процедури не варто обполіскувати руки й нігті, а краще скористатися маслом оливи або живильним кремом.
 
4. Шкірка апельсина
Як і лимон, апельсин багатий корисними речовинами, здатними зміцнити нігті і повернути їм прекрасний вигляд. Щоб провести апельсинову терапію, досить насолодитися м'якою частиною продукту, а потім зробити масаж нігтів свіжою шкіркою. Кожен ніготь повинен масажувати протягом 30 секунд. Після процедури не варто обполіскувати руки водою, краще надіти бавовняні рукавички і дати корисним речовинам продовжити свою роботу. Буде краще, якщо таким способом оздоровлення нігтів Ви скористаєтеся перед сном. Окрім відновлення, шкірка апельсина прекрасно зволожує кутикулу, роблячи її менш грубою.
 
5. Йод
Часто причиною поганого стану нігтів є дефіцит йоду в організмі. Якщо Ви помітили, що нігті стали надто ламкими і втратили еластичність, Вам варто спробувати ванночки на основі йоду. Просто додайте кілька крапель йоду в теплу воду і потримайте в ній нігті до 10 хвилин. Вдаватися до використання таких ванночок слід раз на тиждень, щоб не пересушити нігтьові пластини і шкіру рук.
 
Нігті, як і волосся, є показником доглянутості жінки. І якщо ви цінуєте свою репутацію і не бажаєте відправлятися в салон за нарощеними нігтиками, дбайте про них як належить.
 

Джерело: SvitUP.com


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!