Як перебронювати чи скасувати квиток на літак. Правила авіакомпаній

15887 0
Більшість авіакомпаній лояльно дозволяють перереєструвати квиток на рейси впродовж року, або готові повертати їх вартість на певних умовах.
Фото: Юрій Танчин

Фото: Юрій Танчин

З 17 березня Україна, за прикладом більшості європейських країн, закриває міжнародне пасажирське авіасполучення. Попередньо повідомлялось, що такі заходи триватимуть до 3 квітня. Це означає, що будуть скасовані всі регулярні міжнародні рейси. Повернутися в Україну можна до 23:59 16 березня. Авіарейси будуть здійснюватись і надалі, але вже не на регулярній основі, а лише за необхідністю та за зверненням посольств чи консульств України за кордоном.

Що робити людям, у яких квитки куплені на період надзвичайних заходів. На яких умовах їх можна перебронювати на інший час, або повернути кошти. Tvoemisto.tv підготувало підбірку правил і вимог з боку основних авіакомпаній, які літають з/до Львова.

Більшість авіакомпаній пропонують можливість отримати відшкодування за квитки, як скасованих так і тих рейсів, якими ви не хочете летіти із причин карантину. Також у багатьох компаній є можливість переброньовувати квитки на інші дати без штрафів, лише оплативши різницю у тарифах, якщо така є.

SkyUp

Ті, у кого заброньовані вильоти з України на дати, що припадають на період заборони, зможуть перенести їх на більш пізній термін або скасувати квиток відповідно до умов тарифу.

Квитки придбані з 13 березня по 30 квітня 2020 року на будь-які рейси SkyUp Airlines з вильотом до 31 травня можна повернути та отримати 100% його вартості. Пропозиція діятиме незалежно від тарифу квитка, єдина умова: звернутися з запитом про повернення коштів не пізніше 3 днів до вильоту.

Читайте також: SkyUp евакуює українців, які застрягли на кордоні Італії та Словенії

Для пасажирів, які зараз за кордоном та мають зворотній квиток на період дії заборони, авіакомпанія пропонує повернутися не пізніше 16 березня 23:59 одним із рейсів перевізника. У цей період можна обміняти свій квиток на рейс з поверненням без штрафних санкцій, але лише за наявності вільних місць. Для цього необхідно звернутися із запитом на [email protected].

Пасажири SkyUp, які придбали квитки на рейси за кордон на період дії заборони, зможуть їх перебронювати на більш пізні дати. Точний оновлений графік авіаперевізник зможе надати пасажирам після відновлення авіасполучення.

Пасажири, які мають квитки на рейси в період дії закриття авіасполучення, можуть ухвалити рішення щодо зміни дати протягом року від дати рейсу, вказаного в авіаквитку.

Також за пасажирами залишається право скасувати свій квиток, яке здійснюється у відповідності до тарифу. Для цього необхідно скерувати запит на електронну пошту [email protected], якщо квиток придбано на сайті авіакомпанії, або звернутися за місцем бронювання квитка.

Також у компанії нагадують, що обмеження авіасполучення через розповсюдження епідемії нового типу коронавірусу COVID-19 є форс-мажорною обставиною.

Детальніше тут.

Міжнародні авіалінії України

В МАУ повідомили, що у період тимчасово обмеження авіасполучення можна один раз змінити дату подорожі (після 03 квітня 2020) без оплати штрафних санкцій за тим самим маршрутом і в обраному класі бронювання в рамках терміну дії авіаквитка.

Читайте також: Україна повністю припиняє пасажирське авіасполучення з 17 березня

У разі скасування авіаквитка, повернення коштів здійснюється у відповідності до спеціального тарифу. Для цього необхідно скерувати запит на електронну пошту [email protected], якщо авіаквиток придбано на сайті авіакомпанії, або звернутися за місцем бронювання авіаквитка.

Також авіакомпанія запевнила, що продовжить виконувати авіаперельоти по території України

Детальніше тут.

Windrose

На власних міжнародних рейсах WINDROSE airlines, що виконуються у період з 12 березня по 30 квітня 2020 року, дозволена одна безкоштовна зміна дати подорожі до кінця періоду літньої навігації – 24 жовтня 2020 року. Повне повернення коштів дозволено тільки при скасуванні рейсів.

Перебронювання дозволено в оригінальному класі бронювання або в першому наявному класі бронювання за оригінальним або зміненим маршрутом.

Безкоштовним переоформленням квитка вважається перша зміна у квитку згідно даних, підтверджених пасажиром. У випадку, якщо пасажир не бажає скористатися можливістю безкоштовної зміни дати подорожі, повернення квитка може бути здійснене виключно за правилами тарифів, що застосовані в оригінальному квитку.

Деталі тут.

Ryanair

Авіакомпанія дозволяє змінювати березневі рейси без додаткової оплати. Це правило стосується всіх існуючих та нових бронювання до 31 березня. Але нагадує, що необхідно буде сплатити різницю у вартості тарифів, якщо бажані квитки будуть дорожчими.

У разі скасування рейсу, буде запропонована безкоштовна альтернатива або повне відшкодування вартості квитків.

Детальніше тут.

Wizz Air

Пасажирам, які забронювали квитки, слід повідомити якомога раніше про намір скасування квитка і повернення коштів. Пасажири можуть вибрати перереєстрацію рейсу за цим же маршрутом на іншу дату. Також можлива перереєстрація і за іншим маршрутом, за умови наявності місць.

При скасуванні рейсу пасажир має право отримати компенсацію, яку можна використати на рейс у майбутньому.

Детальніше тут.

Turkish Airlines

Турецький перевізник надає можливість безкоштовної зміни дати подорожі для усіх квитків придбаних до 31 березня 2020 року на рейси які будуть виконуватись до 31 грудня 2020 року. Також пасажири можуть скасувати бронювання та, у разі відсутності чіткої дати нового рейсу, отримати відкритий квиток, щоб використовувати його пізніше.

Детальніше тут.

Lufthansa Group (Lufthansa, Austrian Airlines)

Квитки, які були заброньовані до 12 березня з виконанням рейсу до 30 квітня, до 1 червня можна перереєструвати на будь яку дату до 31 грудня 2020 року без плати за перерахунок. Клієнти також можуть змінювати місце призначення, відповідно до нової політики щодо відмови.

Квитки, придбані після 12 березня можна перереєструвати до 31 березня один раз до нової дати подорожі до 31 грудня 2020 року без будь-якої плати за перерахунок. У цьому випадку аеропорти вильоту та прибуття змінити неможливо. Якщо вартість нового бронювання буде вищою, необхідно сплатити відповідну різницю.

Детальніше тут.

LOT

Компанія надає можливість один раз безкоштовно змінити дату подорожі для квитків придбаних до 31 березня на рейси між 12 березня та 24 квітня. Можна обрати будь-яку дату до 31 грудня 2020 року! Якщо вартості нового квитка буде відрізнятись, то потрібно буде заплатити відповідну різницю.

Зміни в бронюванні можна зробити через контактний центр LOT або в прямому повідомленні на Facebook (Messenger).

Детальніше тут.

Belavia

Авіакомпанія надає можливість зробити повернення авіаквитка і готова виплатити всю суму без відрахувань. Або ж дозволяє одноразово змінити дату польоту по тому ж маршруту до 31 грудня 2020 без додаткових зборів в межах одного класу обслуговування.

Читайте також: Як закриватимуть наземний та повітряний кордони України. Деталі

Для внесення змін або повернення авіаквитка слід звертатися за місцем його придбання.

Для повернення авіаквитка, придбаного на сайті belavia.by, необхідно направити на адресу електронної пошти [email protected] заповнену заяву на відмову від рейсу і повернення коштів згідно з шаблоном.

Докладніше тут

Buta

В азербайджанського перевізника дозволяється повернути або обміняти придбані квитки. Пасажири без штрафних санкцій можуть оформити повернення і отримати повну вартість квитка, змінити маршрут або поміняти терміни вильоту до 31 березня 2020 року. Таку операцію можна провести всього один раз, а новий рейс повинен бути не пізніше 31 грудня 2020 року.

На авіаквитки, придбані в період з 14 березня по 31 травня 2020 року, знімаються всі обмеження по штрафам за перебронювання і повернення.

Пасажир має право оформити зміну дати вильоту на більш зручний час зі збереженням початкових пунктів відправлення/призначення і класу обслуговування без сплати штрафу.

Для повернення авіаквитка, придбаного онлайн на офіційному сайті авіакомпанії, слід звернутися в службу підтримки клієнтів за адресою електронної пошти [email protected], або через форму зворотного зв’язку на сайті організації: https://help.azal.az/hc/az/ requests / new.

Докладніше тут.

Богдан Білан



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!