Як перераховуватимуть субсидії із підвищенням мінімальної зарплати

5236 0
До 30 квітня, до кінця опалювального сезону, розмір житлової субсидії змінювати не будуть, навіть якщо зарплата людини збільшиться. Також у Міністерстві соціальної політики пояснили, як перераховуватимуть субсидії на наступний сезон у зв’язку з підвищенням «мінімалки».
Фото: telegraf.com.ua

Фото: telegraf.com.ua

 «До закінчення опалювального сезону, до 30 квітня, субсидії не будуть переглядатися. Людина навіть з більшою заробітною платою буде оплачувати за тим розміром, який йому призначено», - повідомив Андрій Рева, міністр соціальної політики України. Про це інформує прес-служба міністерства.

Читайте також: Що треба пам’ятати львів’янам про оформлення субсидій

Також він пообіцяв, що українцям не доведеться віддавати всю суму, на яку збільшилася мінімальна зарплата, на оплату комуналки, оскільки субсидії розраховують за спеціальною формулою.

 

«Якщо сім'ї додадуть умовно 500-600 грн, то вона доплатить за житлово-комунальні послуги з цієї суми якийсь відсоток, десь 100-120 грн до 150 грн. Так, щоб всі 600 грн, які додадуться, сім'я віддала за житлово-комунальні послуги – такого не буде», - пояснив міністр.

Нагадаємо, з 1-го січня 2017-го року мінімальна зарплата зросте удвічі й становитиме 3 200 грн. За словами Президента, для виплат в державному секторі будуть знайдені відповідні ресурси держбюджету, а приватний сектор отримає чітке правило, яке забороняє виплачувати працюючому українцю менш ніж 3 200 гривень на місяць. Міністр соціальної політики попередньо повідомляв, що призначені субсидії переглядатися в цьому році не будуть оскільки при їх нарахуванні бралися до уваги доходи громадян за 2015 рік.

Опублікувала Людмила Рубцова

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!