Як підготуватися до ЗНО без репетиторів. В Україні запустили онлайн-курси

8242 0
На платформі Prometheus відкрили реєстрацію на безкоштовні курси онлайн-підготовки до ЗНО.
Фото: ivona.bigmir.net

Фото: ivona.bigmir.net

Міністерство освіти і науки України спільно з платформою масових відкритих онлайн-курсів Prometheus запровадили повний цикл безкоштовних онлайн-курсів з підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання з математики, української мови і літератури, а також  з історії України.

Як вказано у повідомленні Міністерства освіти та науки, ці курси мають допомогти учням закріпити набуті шкільні знання, дізнатись нове у цікавій та доступній формі, пройти тестування й потренуватись перед ЗНО.

Всі курси відповідають державній програмі зовнішнього незалежного оцінювання та містять необхідні матеріали, які доступні для всіх, незалежно від соціального статусу, фінансових можливостей, територіального розміщення.

Читайте також: Львівські університети увійшли до п’ятірки найпопулярніших серед вступників

Насамперед, курси орієнтовані на учнів і випускників, які проживають на тимчасово окупованій території Криму та окремих районів Донецької та Луганської областей і не мають змоги самостійно підготуватися до ЗНО.

Курси стануть у пригоді також учням 7-10 класів, які опановують сучасну програму з Української мови та літератури, Історії України та Математики, викладачам для використання у «змішаному форматі» під час занять, батькам, які бажають разом із дітьми поновити знання.

Читайте також: «Ні, синку, цього року на море поїдуть репетитори». Чому для ЗНО не досить шкільних знань

«Під час підготовки цих курсів ми, передусім, орієнтувалися на тих, хто з об'єктивних причин не має доступу до якісної освіти, а значить отримує менше можливостей підготуватись до складання ЗНО. Йдеться про дітей з окупованих та непідконтрольних територій, школярів, що навчаються на екстернаті, а також учнів з сільської місцевості. Однак, без сумніву, вони будуть корисними і цікавими для всіх, хто займається підготовкою до тестування», – зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Курси доступні за посиланнями:

математика

українська мова і література

Історія України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!