Як пірнають в ополонку у Горіховому гаю. Фото, відео

4239 0
На локації стежать за безпекою п’ятеро чергових рятувальників.
фото дар

фото дар'ї кучер

Сьогодні, 19 січня, у свято Богоявлення у Львові освячували воду біля ополонок, а охочі зануритися у крижану воду пірнали в них. Парк «Горіховий Гай», що на вулиці Володимира Великого, — єдине безпечне місце у Львові, де дозволено купатися на Водохреща. Про це йшлося у стрімі Tvoemisto.tv.

На локації стежать за безпекою п’ятеро чергових рятувальників.

Читайте також: Як правильно пірнати в ополонку на Водохреща. Поради медиків

«Це не християнська традиція, і церква про це неодноразово наголошувала, а більш традиція людська», – каже отець Андрій.

Водночас мешканці та гості Львова, які сьогодні вирішили зануритися у крижану воду, вважають по-різному. Дехто каже, що «це – велика Божа благодать, і вода забирає всі негаразди, турботи та печалі. На думку інших, вода нині зцілює, дає відчуття полегшення, а також розряджає організм. Також пірнати прийшов чоловік родом з Франції. Це його перший досвід саме в цьому році.

Серед людей у парку також ті, для кого ця справа справді стала традицією, і вони півнають в ополонку по 5, 8, а то й 10 років. У «Горіховому гаю» є й діти, які наважились зануритися. А на березі люди розтираються рушниками та гріються в теплому одязі. Мешканцям та гостям також пропонують на вибір глінтвейн, каву або чай.

Нагадаємо, що Богоявлення, Водохреще або Хрещення Господнє завершує цикл різдвяних свят. За своїм значенням воно не менш важливе, ніж Різдво та Великдень. Християни відзначають його 19 січня. Саме цього дня заведено ходити до церкви та набирати освяченої води, а дехто ще й пірнає в ополонку з надією очиститися від гріхів. Про те, чи має щось спільне традиція купання в ополонці на Водохреща із «змиванням» гріхів та як краще провести цей день, читайте у метаріалі Tvoemisto.tv за посиланням. Окрім цього, як львівські моржі протягом року пірнають у крижану воду, можна дізнатися тут.

Вікторія Пилипюк

Фото і відео Дар'Ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!