Як працюватиме електронна черга на пункті пропуску «Краковець». Деталі

9401 1
Бронювання заздалегідь місця у черзі буде платним.
Фото: http://zakarpattya.net.ua

Фото: http://zakarpattya.net.ua

У 2020 році голова ЛОДА Маркіян Мальський пообіцяв запровадити електронну чергу на кордоні. Місце можна буде забронювати попередньо, аби уникнути живої черги. 

Читайте також: На українських митницях запрацював Єдиний казначейський рахунок

Як розповів під час ефіру програми Tvoemisto.tv «Реформи без ілюзій» позаштатний радник голови ЛОДА Віктор Гальчинський, пункт пропуску «Краковець – Корчова» обрали тому, що він має найбільшу пропускну здатність. Крім цього, наступного року сам пункт пропуску та дорогу до нього планують реконструювати.

Водночас фахівці компанії SoftServe вже майже сформували концепт сайту, в якому можна буде зареєструватись у електронну чергу.

«Ми плануємо створювати веб-сайт та пов‘язану з ним інфраструктуру, користувацькі інтерфейси, власне, щоб забезпечити реєстрацію. Під користувацькими інтерфейсами маємо на увазі і веб-сайт, і термінали, в яких можна буде реєструватися на кордоні. Сайт буде мати мобільну версію», – каже керівниця відділу продакт менеджменту та бізнес-аналізу компанії SoftServe Іоана Пона.

За її словами, робота над системою триватиме близько 6-ти місяців, а згодом систему вдосконалюватимуть, залежно від того, якими будуть результати аналізу її роботи. Наприклад, можливо буде необхідно збільшувати чи зменшувати часові проміжки для реєстрації людей.

Бронювання заздалегідь місця у черзі буде платним. Електронна черга не стосуватиметься розподілу на коридори: коли на пункт пропуску приїжджає автомобіль, то він повідомляє митній службі, на який він коридор їде: зелений чи червоний.

На сайті потрібно буде вказати номерний знак, тип транспорту та інформацію про кількість осіб, які планують перетнути кордон.

«Користувач зможе вибрати бажаний час та дату пропуску, система запропонує йому найближчі часові проміжки для реєстрації. Далі потрібно ввести дані про автівку та кількість пасажирів. І завершити цей процес підтвердженням»,– додає Іоана Пона.

Пункт пропуску буде обладнаний сервісними зонами, по типу паркінгу, та таблом із прогнозуванням приблизного часу проходження контролю. Там також будуть заклади харчування, туалетами, центрами надання страхових послуг. 

Читайте також: Хто може перетинати кордон без черги. Перелік категорій

Додамо, що електронну чергу на кордоні планували запровадити ще 2016 року. У липні цього року з аналогічною ініціативою виступив і Маркіян Мальський.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
5 Грудня, 2019 00:35
Максим Ідея класна треба також продумати 2 істотні моменти:
1)Мешканці власники МПР приїдуть зранку(вдень,вночі) і все своє і сусіднє село зареєструють (так щоб сусіди в черзі не стояли), в результаті той хто буде їхати умовно з Києва, під'їде під кордон і добу стоятиме щоб пропускати по черзі мешканців сіл які виявились швидше і забрали всі часові слоти і успішно поїхали додому займатись своїми справами щоб вернутись в назначений час.
2) Все класно тільки теж є одне але-ви заплатите певну суму коштів щоб приїхати і заїхати під кордон в назначений час, приїжджаєте і бачите Польська сторона страйкує, Українська сторона переповнена і ви стоїте перед тим самим заїздом поки проїде черга з людей які були зареєстровані безкоштовно і стоять по 2-3 години і в любому випадку Вас не пропустять тому ,що час в них призначений швидше, в результаті отримуємо черга та сама - тільки ще й платна, а за що заплатили не відомо.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!