Як працюватимуть ресторани, спортзали і кінозали у Львові у «жовтій зоні»

2059 0
Через збільшення хворих на Covid-19, госпіталізацій через коронавірусну хворобу, в Україні запроваджують додаткові карантинні обмеження «жовтої» зони.
Photo by Anastasiia Chepinska on Unsplash

Photo by Anastasiia Chepinska on Unsplash

Від сьогодні у Львові та всіх регіонах України встановили «жовтий» рівень епіднебезпеки поширення Covid-19. Через це у місті та області діятимуть певні карантинні обмеження. 

Як працюватимуть кінозали

Кінотеатри та інші заклади культури можуть працювати із заповненістю залів менше двох третин місць або 50% місць в кожному окремому залі. 

Спортзали і фітнес-центри

Спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть при обмеженні кількості відвідувачів з умовою перебування однієї людини на 10 кв. м площі;

Ресторани і кафе

Заклади громадського харчування можуть працювати без обмежень, якщо там вакциновані понад 80% працівників, або з обмеженнями не більше чотирьох людей за столиком, при цьому відстань між столами має бути мінімум 1,5 метра. У Львові планують промаркувати наліпками заклади, де провакциновані понад 80%.

Школи і дитсадки

Школи працюватимуть за умови 80% вакцинованих працівників принаймні однією дозоюУ тих освітніх закладах, де кількість вакцинованих працівників менша за 80%, вчителі, вихователі та педагоги мають принести або довідку про те, що вони перехворіли на Covid-19 за останні пів року, або негативний ПЛР-тест за 72 години, або ж довідку від лікаря про протипокази до вакцинації. 

Дитячі садки та початкові класи зможуть працювати за будь-якого рівня епіднебезпеки, оскільки ці діти потребують безпосереднього контакту з вихователем чи викладачем.

Виші

Виші також можуть працювати за умови 80% вакцинованих принаймні однією дозою. Український католицький університет вчиться повністю офлайн, оскільки у них вакциновані понад 80% викладачів та студентів. Національний університет «Львівська політехніка» навчається за змішаною формою, у Львівський національний університет імені Івана Франка перейшов на дистанційне навчання.

Масові заходи

Також нові карантинні правила передбачають заборону масових заходів за участю більше однієї людини на 4 кв. м площі території або з наповненістю залів більше двох третин місць в кожному окремому залі.

Підсумок

Обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та усі організатори масових заходів, працівники кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть хоча б одне щеплення від коронавірусної хвороби. Проте, якщо в заклад або на захід потрапляє невакцинований відвідувач, включаються правила та обмеження жовтого рівня. Кінцеве рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримуватись всіх карантинних обмежень, залишається за власником бізнесу.

Підготувала Христина Гоголь

 
 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!