Як працюють медзаклади у Львові в умовах війни. Пояснення

3780 0
Поліклініки перейшли на надання лише невідкладної допомоги.
Фото: poliklinika2.lviv.ua

Фото: poliklinika2.lviv.ua

У Львові поліклініки у місті працюють відповідно до вимог особливого періоду та перейшли на надання лише невідкладної допомоги. Про це повідомили у Телеграм-каналі Львівської міської ради.

Читайте також: В Україні припинили планові госпіталізації через воєнний стан

Хронічних пацієнтів сімейні лікарі консультують в телефонному режимі. Якщо є потреба, то лікарі можуть виїжджати на дім та консультувати.

На локаціях, де перебувають вимушено переміщені особи, надають невідкладну медичну допомогу. Для цього облаштували спеціальні медичні пункти. 

«Кожен пацієнт може звернутися у поліклініку, якщо потрібна невідкладна допомога. У поліклініках працює реєстратура і консультують вузькі спеціалісти. Також сімейні лікарі є на прийомі», – повідомила керівниця управління охорони здоров’я ЛМР Леся Кобецька.

Читайте також: До добровольчих формувань Львівщини уже записались десятки тисяч людей

У місті продовжується вакцинація проти Covid-19. Працюють стаціонарні пункти, оскільки пацієнти потребують ревакцинації та бустерної дози.

За даними МОЗу, під час запровадження воєнного стану в Україні медичні заклади надаватимуть допомогу всім, хто її потребує. Але наразі припиняються планові госпіталізації та операції до окремого розпорядження.

 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!