Як правильно обрати книгу для дитини. 6 порад

4151 0
Привчати дітей до читання слід із перших років життя. При цьому слід зважати на якість пропонованої малечі літератури. Tvoemisto.tv підготувало 6 порад, які допоможуть підібрати ідеальну книгу для дошкільняти.
фото: uzhgorod.ws, bebi.lv, expectingbaby

фото: uzhgorod.ws, bebi.lv, expectingbaby

Оформлення. Книги для наймолодших мають бути виготовлені із міцних матеріалів. Ідеальний варіант – щільний папір, твердий картон або гума. Перевагу слід надати твердій палітурці. Книга має бути добре скріплена. Украй бажано, щоб листки були прошиті.

Зображення. Успіх книги для дошкільняти великою мірою залежить від ілюстративного матеріалу. Зображення мають бути яскравими, оригінальними, цікавими, розумними. Також зважайте на чіткість, ясність, природність картинок.

Текст. У книгах для дошкільнят текст має бути зведений до мінімуму. Значна кількість літер відлякує дитину. Важливо, щоб у книзі використовувалися великі і контрастні шрифти. Текст має бути простим, зрозумілим, захоплюючим. При цьому не має значення, читатиме дитина книгу самостійно чи слухатиме батьків.

Гармонія. Ілюстрації повинні бути максимально зв’язаними з текстом. Важливо, щоб книга мала зручний розмір, невелику вагу.

Відгуки. Цікавтеся думкою інших щодо книги. Обов’язково уважно читайте анотації та рецензії.

Зростання. Від самого малечку дитині можна купувати різноманітні розвиваючі книги. Вони навчать кмітливості, винахідливості.

За матеріалами knig.org.ua, pozaklasno.com, starylev.com.ua.

Підготувала Ірина Савченко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!