Як правильно утилізувати маски. Роз’яснення експертів

6763 0
Їх треба змінювати принамйні раз на чотири години.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Щодня українці викидають у смітник сотні тисяч захисних масок. Їх потрібно часто змінювати, хоча би раз на чотири години. Окрім цього, слід і правильно утилізувати, аби не розповсюджувати вірус.

Як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко, у домашніх умовах її слід обережно зняти, тримаючи за гумки позаду, викинути у смітник, а руки одразу добре помити з милом та обробити антисептиком.

Читайте також: Як зробити антисептик вдома. Відео

«У лікарні ж інакша система. Якщо ми викидаємо маски, то перед тим занурюємо її в дезінфікуючий розчин, а тоді здаємо на утилізацію відповідно до наявної угоди в лікарні», – каже вона.

Також радять при утилізації захисних масок закривати кришку сміттєвого контейнера, оскільки є небезпека розповсюджувати вірус ще далі.

Читайте також: Чи допоможе парацетамол? Лікар-інфекціоніст Ігор Гайдук про коронавірус

Нагадаємо, ексміністерка охорони здоровя України Уляна Супрун наголошує, що тканеві маски і бандани ефективні в разі захисту від пилу, що, власне, досить доречно у містах. Але від вірусу вони не захистять. Щодо носіння медичних масок, то, як пише ексміністерка, ВООЗ не радить носити їх геть усім.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!