Як сьогодні виглядають ікони Модеста Сосенка із церкви у Славському. Фото

3327 0
«Апостолів» привезли на реставрацію до Львова.
фото: Сергій Леонов / Facebook

фото: Сергій Леонов / Facebook

12 апостолів авторства художника Модеста Сосенка з іконостасу Славської церкви привезли до львівської філії національного науково-дослідного реставраційного центру.

Як раніше писало Емщуьшіещюем, оригінальні ікони замальовані кілька разів, але у Центрі взялись їх реставрувати та повернути первісний вигляд. Фінансуватиме роботи Славська селищна рада, де також обіцяють створити реставраційну раду для подальшої координації дій.

Додамо, що розписи авторства Модеста Сосенка та Юліана Буцманюка у Славській церкві знищили, а натомість зробили нові. Детальніше про це та про майбутнє унікального іконостасу читайте у матеріалі Tvoemisto.tv Знищили і скопіювали. Що зараз у церкві в СЛавську, де більше немає розписів Сосенка.

Ікони перемальовані щонайменше двічі. Фото: Володимир Бега/Фейсбук


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!