Як у Львові планують змінити «Привокзальний» ринок та територію поруч

28418 0
Йдеться також про облаштування громадських просторів на вулиці Федьковича та площі Липневій.
Фото умовне

Фото умовне

«Привокзальний» ринок у Львові планують переоблаштувати як громадський простір під накриттям, де продаватимуть овочі та фрукти. Також у планах, які реалізовуватимуть після перемоги, створення простору на площі Липневій, що поряд. Про це в інтерв'ю Тvoemisto.tv  повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

«Тут теж питання багатьох співвласників майна. Ринок має право на функціонування, це також певний соціальний об'єкт. Іспанці починають свій день із кави на ринку, це притаманне європейській культурі. Питання в тому, як цей ринок має виглядати. Це однозначно має бути громадський простір під накриттям, де можна буде купити городину, фрукти, а не привізні промтовари з пластику, які дублюють одні одних»,  – зазначив він.

За словами головного архітектора міста, йдеться також про облаштування громадських просторів на вулиці Федьковича та площі Липневій.

Додамо, що архітектурний конкурс щодо зміни концепції ринку оголосили ще у 2021 році. Там планують облаштувати підземний паркінг, вивільнити від автівок площу Липневу і перетворити її на громадський простір. Ініціаторами конкурсу є підприємці. Вони також готові інвестувати кошти, казав Антон Коломєйцев. На першому поверсі, за його словами, торгуватимуть продовольчими товарами.

Читайте також: Депутати погодилися віддати родині Козловського два міські ринки. Але ціну не назвали

Зазначимо, що співзамовниками конкурсу є ТзОВ «Привокзальний ринок» та ТзОВ «Фіакр». ТзОВ «Привокзальний ринок» зареєстроване у 1998 році. Його засновниками є ТОВ «Концепт Авангард» (50%), Катерина Андріївна Каменівська (49,4%) та ТОВ «Привокзальний плюс» (0,6%). Самим ринком керує Віталій Гужва. Власниками ТОВ «Концепт Авангард» є Ігор Гарасим та Григорій Наконечний, якому також належить і ТОВ «Привокзальний плюс».  

ТзОВ «Фіакр» зареєстроване у 1995 році. Його власником є Роман Левик, який володіє 100% компанії. Керує підприємством Михайло Бех.

Нагадаємо, що про те, за що відповідальний головний архітектор міста; чим загрожує невирішена ситуація з видачею містобудівних умов Tvoemisto.tv обговорило в інтерв’ю з головним архітектором Львова Антоном Коломєйцевим. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!