Як у Львові працюватимуть ринки на час карантину. Перелік рекомендацій

9199 0
На території ринків мають бути станції гігієни рук зі спиртовими антисептиками з вмістом спирту не менше 60%.
Фото: Wikimapia

Фото: Wikimapia

У міськраді провели зустріч із керівниками ринків та надали їм рекомендації щодо роботи в умовах карантину. Речові ринки у Львова закривають, а для продуктових встановлять чіткі правила.

Читайте також: У Львові сьогодні вирішать, як курсуватиме громадський транспорт

«Приміщення мають бути прибрані, і обов’язково має бути проведена дезінфекція – 2 рази і більше на день. Миття прилавків і дезінфекція прилавків – обов’язково. Від кожного продавця має бути відстань 2 м. Така сама дистанція має бути дотримана до покупців. Всі працівники ринків повинні мати маски та рукавички. Рукавички для розрахунку і для пакування продуктів – мають бути різними. Продавець повинен постійно мати дві пари рукавиць – для розрахунку і окремо для продуктів харчування. На кожному прилавку біля продавців мають бути антисептики. Кожен продавець має бути в масці і в рукавицях, які повинні змінюватись. Продукти, які є на прилавках, обов’язково мають бути закриті», – наголосила заступниця міського голови Галина Слічна.

Туалети повинні регулярно мити та дезінфікувати. Електричні сушки для рук необхідно вимкнути, натомість використовувати паперові рушнички. 

Читайте також: На відстані три метри. У Львові опублікували нові обмеження в умовах карантину

На території самих ринків мають бути станції гігієни рук зі спиртовими антисептиками з вмістом 60% і більше спирту. Перед роботою мають проводити безконтактну термометрію продавців. При будь-яких ознаках захворювання продавців  допускати до роботи забороняється.

На ринку може працювати аптека, побутова хімія, спеціалізоване дитяче харчування, інші – повинні призупинити діяльність.

Для працівників, старших за 55 років, рекомендують організувати дистанційну роботу. 

Читайте також: У Львові розроблять план заходів для підтримки бізнесу на час карантину

Водночас заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк повідомила, що в районних адміністраціях працюють мобільні групи, які будуть проводити перевірки.

«В районних адміністраціях працюють мобільні групи, які будуть проводити перевірки. Якщо ця мобільна група виявить недотримання умов праці, які визначені штабом та комісією з питань ТЕБ і НС, будемо складати протоколи і закривати діяльність ринків», – сказала Ірина Маруняк.

Остаточне рішення щодо роботи ринків прийме сьогодні міська комісія з питань ТЕБ та НС.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!