Як у Львові реорганізують рух на перехресті вулиць Стуса та Липова Алея. Фото, відео

9062 0
Вулиця є швидкісною і через перевищення швидкості трапляються ДТП при злитті двох потоків.

На перехресті вулиць Василя Стуса та Липової Алеї у Львові учора трапилася чергова аварія. В управлінні транспорту ЛМР кажуть, що загалом ділянка є доволі аварійною, тому планують там реорганізувати рух.

Спеціаліст відділу дорожнього руху та паркування управління транспорту ЛМР Володимир Харчихін під час стріму Tvoemisto.tv пояснив, як саме зміниться організація дорожнього руху на перехресті та як це має зменшити кількість ДТП.

На перетині Липової Алеї – Стуса – пр. Червоної Калини є регулярні незначні аварії. Машини намагаються їхати двома смугами, притиснутися, хоча є одна велика смуга. Вона зроблена ширшою, щоби, коли великогабаритний транспорт повертає, він не виїжджав колесами на бордюри. Деякі водії це розуміють по-іншому і намагаються протиснутися у два ряди», – каже він.

Читайте також: Смуги руху на вулиці Стуса у Львові планують «звузити»

Окрім цього, за його словами, вулиця є швидкісною і через перевищення швидкості трапляються ДТП при злитті двох потоків авто – із Липової Алеї і вулиці Стуса.

«Пропонуємо зробити окрему смугу для заїзду на Липову Алею і на вулицю Стуса. Авто, які їдуть з Липової Алеї, вже не повинні пропускати дві смуги, а лише одну. Намагатимемося також видовжити виїзд, щоби автомобілі, які виїжджають з Липової Алеї, плавніше входили в основний потік. Згідно з підрахунками, це мало би забезпечити пропускну здатність, яка тут є», – додає Володимир Харчихін.

Через саму вулицю Стуса складно зробити додатковий пішохідний перехід, тим паче, що нерегульовані будуть дуже небезпечні. Натомість планують його додати на іншій ділянці.

Читайте також: Що змінить нова розмітка «вафельниця» на перехресті Пасічна – Медової печери у Львові. Відео

«Коли рухаєшся вулицею Стуса і хочеш перейти на пр. Червоної калини, то немає пішохідного переходу. йдеться про ділянку, коли вулиця Стуса повертає у район Нового Львова», – пояснює спеціаліст.  

Трамвайна зупинка «Стадіон «Україна» має теж нерегульований пішохідний. Там хотіли поставити світлофор, однак під час формування бюджету на це не виділили кошти. Наразі ж планують тут встановити притротуарні острівки.

«Це як острівки безпеки, тільки їх облаштовують при самих тротуарах. Вони призначені для фізичного звуження проїзної частини. Так, ми максимально звузимо проїзну частину, смуги не будуть надто широкими, як зараз, щоби водії автоматично пригальмовували», – додає він.

Володимир Харчихін зазначає, що, по-перше, таким чином вдасться зменшиться довжину пішохідного переходу, і люди будуть швидше його долати, а, по-друге, водії зменшуватимуть швидкість, аби об’їхати перешкоду. Окрім цього, буде дорожня розмітка і відповідні позначення.

Фото і відео Тараса Бабенчука

Фото ДТП Сергія Смірнова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!