Як у Львові рятують передчасно народжених дітей. Відео

3688 0
Тривалість виходження передчасно народжених діток може бути від кількох тижнів до двох місяців.

Минулого року дитяча лікарня на вул. Пилипа Орлика у Львові отримала перемогу серед малих проєктів Громадського бюджету міста та мала можилвість закупити для закладу інкубатори для підтримки передчасно народжених діток. Про це під час стріму Tvoemisto.tv повідомив лікар відділення патології новонароджених Віктор Бобик.

«Ми вирішили, що прийшов час оновити обладнання для виходження маленьких дітей та за одобрення адміністрації лікарні склали проєкт. На щастя, нам вдалося перемогти. Наш малий проєкт зайняв перше місце в Шевченківському районі, отримавши 2,5 тисячі голосів львівян», – каже він.

Вартість трьох інкубаторів становить 591 тисячу гривень. Їх отримали на початку березня, і зараз вони безперервно працюють, підтримуючи стан новонароджених. Окрім цього, в одній палаті з дітьми перебувають також їх мами.

«Суть інкубатора у створення максимально комфортного середовища для виходжування дітей, які народилися швидше. Він зберігає температуру, оскільки така дитина швидко втрачає температуру. Забезпечує дуже добру вологість. Вони працюють безшумно на відміну від тих, що вже десять років у нас. А також, що важливо, споживають мало електроенергії і мало води», – додає лікар.

За словами лікарки Лариси Григоренко, у таких інкубаторах перебували дітки і вагою 600, 800 г. А тривалість виходження може бути від кількох тижнів до двох місяців. Дуже позитивно, що з дітьми перебувають мами, бо, на її думку, будучи з мамою хоча би добу, дітей швидше вдається перевести на грудне вигодовування, скорочуються терміни перебування дітей в палаті тощо.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!