Як школярів вчать керувати дронами у Львові

1079 0
Навчання відбувається у центрах національно-патріотичного виховання.
фото умовне

фото умовне

У Львові школярів навчають керувати дронами. Навчання відбувається у центрах національно-патріотичного виховання міста. Вони діють при певних навчальних закладах, але відвідувати їх можуть діти також і з інших шкіл. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив начальник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк. 

«Станом на сьогоднішній день таких центрів є 7, в 6 з них вже закупили обладнання: 6 комп'ютерів з симуляторами, пультами, окулярами, на яких встановлене ліцензійне програмне забезпечення для навчання дітей керуванню дронами. Також у центрах є тренувальні дрони, на яких діти вчаться літати», – повідомив Андрій Закалюк.

Він уточнив, що у Львові центри є при школі №13, 97, 15, 36, 42 та при школі «Лідер». 

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки оголосило про оновлення шкільної дисципліни «Захист України», де заплановано включити навчання керування дронами, основ тактичного мислення, розуміння простору. Кожен учень буде мати базові навички та зможе свідомо обрати військову або цивільну спеціальність з керування, вироблення, конструювання чи модернізації дронів.

Додамо, що Tvoemisto.tv підготувало матеріал, де запитало львівських виробників ударних FPV-дронів, де брати компоненти, щоб їх складати, скільки коштує «люта пташка» і кому її збувати. Читайте за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!