Як у Львові спостерігають за пацієнтами, яких вакцинували від коронавірусу

1258 0
Якщо вакцинована людина повідомляє про реакцію на вакцину, то цю інформацію отримує ВООЗ.
Фото: фейсбук

Фото: фейсбук

Станом на ранок 26 березня у Львівській області провакцинували від коронавірусу першою дозою 9 013 людей, із них за минулу добу – 1050. Tvoemisto.tv дізналось, як у Львові спостерігають за вакцинованими і куди передається інформація про реакції на вакцинацію, якщо вони є.

За словами епідеміологині Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру Оксани Пушкарьової, уся інформація про введення вакцини вноситься у медичну картку пацієнта і в єдину електронну систему.

«Про все, що трапляється після вакцинації, навіть про незначне підвищення температури чи головний біль, людина може повідомити сімейного лікаря, а він внесе дані в електронну систему фармакологічного нагляду. Все фіксується, обліковується. Я після вакцинації мала температуру в межах 37,5, то повідомила», – говорить епідеміологиня.

Читайте також: «Я вакцинуюсь, бо…». Історії львів'ян, які отримали щеплення від коронавірусу

За її словами, усі сімейні лікарі знають про такий алгоритм дій і вміють вносити дані у систему. Тож важливо, аби вакциновані пацієнти про все їм розповідали.

Далі усю зібрану інформацію обробляє Державний експертний центр. Там вивчають статистику – чи вона відповідає даним, про які заявляв виробник.

«Якщо щось трапляється поза межами чи щось не так, то Державний експертний центр фіксує це, є ще Держслужба з нагляду за лікарськими засобами», – додає Оксана Пушкарьова.

Аналітичні дані від державного експертного центру передаються виробнику вакцини, а також – контролюючим органам, зокрема, Всесвітній організації охорони здоров’я.

Детальніше про реакції львів'ян після шеплення від коронавірусу читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!