Де у Львові святкуватимуть Андріївські вечорниці. Перелік локацій

3536 0
Tvoemisto.tv пропонує перелік тематичних вечірок до дня Андрія.
фото: 24tv.ua

фото: 24tv.ua

12 грудня українці святкують Андріївські вечорниці. За традиціями, у цей день дівчата та хлопці збиралися в одному місці, де бешкетували, жартували та розповідали одне одному різноманітні історії. Дівчата ворожили на майбутню долю і вгадували судженого, а хлопцям дозволялося робити всілякі збитки, наприклад, знімати ворота і малювати шибки іншим.

У Львові одними з перших розпочнуть святкувати Андріївські вечорниці на Левандівці. 12 грудня в культурно-мистецькому центрі «Супутник» влаштують свято для дітей, молоді і їхніх батьків. Подію заплановано на 16:00. Замість дрес-коду – вишиванки, а частування кожного з гостей запрошують брати з собою, не важливо, буде це узвар, вареники чи просто щось солодке. А вже 13 грудня в тому ж таки КМЦ «Супутник» проведуть вечірку на Андрія. Початок о 18:30, а вхід коштує 15 гривень.

12 грудня спільно провести Андріївські вечорниці львів’ян запрошують до бібліотеки-філії №17. Там етно-забави розпочнуться о 16:00. А о 16:40 в бібліотеці-філії № 40 проведуть годину народних традицій «Андріївські вечорниці у книжковій світлиці».  

Спільно провести вечорниці на Андрія запрошують не тільки молодь, а усіх, кому трохи за 50. ГО «Золоті роки» організовує окрему вечірку з розважальною та танцювальною програмою. Вечорниці на Андрія заплановані на 18:00 на вулиці Айвазовського, 22А.

Українська академія лідерства збирає панянок на святкування 12 грудня о 18:00, а от хлопців запрошують трохи пізніше, на 19:30. Святкування відбуватиметься в Брюховичах, на вулиці Широкій, 4. Усіх охочих просять прихопити свічки та смаколики, одягнути вишиванки, а також попередньо зареєструватися за посиланням.  

Ворожити, танцювати та проводити різні конкурси на Андрія планують і в Tech StartUp School на вулиці Колесси, 2. Початок – 12 грудня о 18:30. Для відвідин цих вечорниць потрібно попередньо зареєструватися.

О 19:00 12 грудня гучне гуляння розпочнеться в MolodoZeleno, що на Джерельній, 20. У програмі святкування – традиційні забави, ярмарок автентичного одягу та прикрас, а також виступ гурту «ЯгОди». Захід є благодійним, тому всі гроші зібрані за вхід на подію підуть на лікування онкохворих діток.  

З 20:00 12 грудня розпочнеться також вечірка на Андрія в Хмільному домі Роберта Домса. Вхід коштує 100 гривень. Для відвідувачів обіцяють вечорниці без розваг та конкурсів, смс-реєстрації та радянських меблів.

А 13 грудня о 19:00 Андріївські вечорниці проведуть у народному домі Левандівки, а о 17:00 – у народному домі Брюховичів.

Долучайтеся до нашого Telegram-каналу та спільноти у Facebook.

Андрій Костюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!