Як у Львові відзначатимуть День захисника України. Програма заходів

4638 0
Серед цьогорічних заходів до Дня захисника України – відкриття виставки "Українська Друга світова" та Марш слави захисників Руси-України.
фото: vgorode.ua

фото: vgorode.ua

Про заходи з нагоди Дня захисника України та 74-ї річниці створення УПА, які відбудуться на Львівщині протягом 13-16 жовтня,  розповіла в.о. директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації Марія Вагіла у середу, 12 жовтня, під час прес-конференції.

Програма урочистостей з нагоди Дня захисника України, 74-ї річниці створення УПА:

13-16 жовтня:

12:00 - 20:00  – Фестиваль "Військових традицій і звитяг Руси-України": відтворення таборування військових формувань історичних періодів України (експонування військових одностроїв, спорядження, зброї, військової техніки).

13 жовтня:

14:00 – Відкриття виставки "Українська Друга світова" в Музеї визвольної боротьби України (вул. Лисенка, 23а).

14 жовтня:

9:00 – Молебень до Богородиці За Україну та її захисників в Гарнізонному Храмі Святих Верховних Апостолів Петра і Павла.

11:00 – Покладання квітів до Меморіалу невідомому вояку УПА. Зокрема виконання Державного Гімну України, зачитування присяги вояка Української Повстанської Армії.

11:40 – Покладання квітів та запалення лампадок на могилах борців за незалежність України на полі почесних поховань № 67 Личаківського кладовища.

12:00 – Покладання квітів та запалення лампадок до могил загиблих під час проведення антитерористичної операції на сході України під музичний супровід на полі почесних поховань № 76 Личаківського кладовища.

12:10 – Проведення панахиди за тими хто віддав своє життя в боротьбі за незалежність України.

13:00 – Ритуал складання "Урочистої Присяги" першокурсників Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут навпроти пам’ятника Тарасові Шевченку.

14:20 – Урочисте проходження ліцеїстів Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут із подальшим переходом до Гарнізонного Храму Святих Верховних Апостолів Петра і Павла.

14:30 – Марш слави захисників Руси-України: урочисте проходження колон в одностроях військових формувань історичних періодів України (вул. Винниченка – пл. Митна – пл. Соборна – просп. Свободи – вул. Беринди – пл. Ринок – вул. Винниченка).

17:00 – Урочиста академія з нагоди Дня захисника України у Львівському Національному Академічному театрі опери та балету

19:00 - Старт обласної теренової гри "Легенда УПА імені Миколи Лемика" (парк "Погулянка" Львів).

16 жовтня:

16:00 – Фініш обласної теренової гри "Легенда УПА імені Миколи Лемика" (парк "Погулянка" Львів).

Нагадаємо, у Львові проведуть фестиваль "Військових традицій і звитяг Руси-України", присвячений Дню захисника України.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!