Як учням і студентам отримати е-квиток. Перелік необхідних документів

17575 0
Можна це зробити самостійно, записавшись до е-черги в Центр обслуговування пасажирів чи зателефонувавши для запису на «Гарячу лінію» або через «Особистий кабінет мешканця».
Дар

Дар'я Кучер

Учні та студенти, які мають 100% пільгу на проїзд в громадському транспорті згідно з Законами України, можуть подавати документи на виготовлення пільгової транспортної картки. Відповідно до рішення ЛМР № 1009 для них теж затвердили процедуру оформлення транспортних карт «ЛеоКарт».

Для цього є кілька способів. Можна це зробити самостійно, записавшись до електронної черги в Центр обслуговування пасажирів чи зателефонувавши для запису на «Гарячу лінію» за номером телефону: 0 800 303 007 або через «Особистий кабінет мешканця».

Читайте також: Перехоплювальні паркінги, е-квиток і безпечні дороги. Що робитиме Львів для покращення мобільності 

Для цього необхідно надати такі документи:

  • заява на отримання транспортної картки та згода на обробку персональних даних
  • паспорт громадянина України (ІD-картка з додатком), у разі відсутності паспорта – оригінал свідоцтва про народження.
  • студентський/учнівський квиток або довідка з місця навчання.
  • оригінал реєстраційного номера облікової картки платника податків (РНОКПП)
  • кольорове фото (3 см х 4 см)
  • документ, що підтверджує статус пільговика (посвідчення пільговика)

 

Додамо, що до переліку цих категорій входять діти з багатодітних сімей, діти з інвалідністю (у тому числі внаслідок Чорнобильської катастрофи та по зору або з ураженням ОРА), діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, неповнолітні діти, повнолітні діти – люди з інвалідністю з дитинства, в яких один із батьків загинув (пропав безвісти) під час проходження військової служби.

Читайте також: Коли пасажирів у Львові почнуть штраафувати за проїзд у транспорті без е-квитка

Усі інші учні та студенти зможуть подати документи на виготовлення пільгової транспортної картки, крім вищезазначених способів, за допомогою ще одного способу – через навчальний заклад (в кожному навчальному закладі буде закріплена відповідальна особа, яка формуватиме списки учнів чи студентів, та надаватиме їх ЛКП «Львівавтодор»).

Документи, які необхідно мати, щоб оформити транспортну картку:

  • оригінал документа про сплату вартості Транспортної картки.
  • заява на отримання транспортної картки та згода на обробку персональних даних
  • паспорт громадянина України (ІD-картка з додатком), у разі відсутності паспорта – оригінал свідоцтва про народження.
  • студентський/учнівський квиток або довідка з місця навчання.
  • оригінал реєстраційного номера облікової картки платника податків (РНОКПП)
  • кольорове фото (3 см х 4 см).

 

Читайте також: День Х. коли у Львові запрацює е-квиток і чому не з 13 січня

Нагадаємо, що з 13 січня 2022 року у Львівській ОТГ запрацював перший етап електронного квитка. На першому етапі валідувати свої картки можуть лише пільговики. Планують, що після його введення зміниться підхід до фінансування усього громадського транспорту. Зокрема, дотації для комунальних «Львівелектротрансу» і АТП-1 мають розраховувати за показниками, які надавали ці підприємства, а суму компенсації – залежно від вартості кілометра роботи автобуса. Окрім цього, система мала б стати прозорою – кожен пасажир має валідувати картку. Зміняться також тарифи, для мешканців мають створити застосунок та мережу з продажу карток. 

Додамо, що разовий електронний квиток квитка на одну поїздку з можливістю пересадки впродовж 40 хвилин коштуватиме 10 грн, разова поїздка без можливості пересадки у разі придбання паперового квитка у водія – 15 грн. Якщо пасажир не зареєстрував проїзд, то заплатить штраф у контролера у розмірі 200 грн. Абонемент на 30 днів коштуватиме 420,00 грн, на 90 днів – 1200,00 грн, на 180 днів – 2200,00 грн і на 365 днів – 3650,00 грн.

Для студентів абонемент на 30 днів коштуватиме 210 грн за наявності персоналізованої трнаспортної картки «ЛеоКарт», а на 180 днів – 1100 грн. Для учнів шкільного віку 60 поїздок в місяць будуть безоплатними протягом навчального року, а в літній період коштуватимуть 10 грн.

Tvoemisto.tv з’ясувало, на якому етапі процес впровадження е-квитка сьогодні і коли система врешті запрацює.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!