Як українцям уникнути обов'язкової самоізоляції після повернення з-за кордону

12500 0
Для українців, які перетнули державний кордон, розробили алгоритм припинення самоізоляції.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

Після повернення з інших країн на українців чекає примусова самоізоляція протягом 14 днів, але її можна уникнути, якщо отримати негативний ПЛР-тест на коронавірусну хворобу у спеціально визначених лабораторіях. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я.

Читайте також: Хочу на море у час карантину. Історії людей, які відпочивають у Туреччині, Хорватії, Албанії

«Дострокове припинення самоізоляції можливе для осіб із негативним результатом ПЛР на Covid-19, які перетнули державний кордон протягом останніх 14-ти днів», – йдеться у повідомленні.

Отримати негативний результат можна лише у визначених лабораторіях, які мають доступ до електронної системи Центру громадського здоров’я України. Лабораторії, яких немає у переліку, не можуть внести дані дослідження для зняття самоізоляції. 

Цей перелік може змінюватися, кажуть у ЦГЗ, тож його варто переглядати у день відвідування установи.

У формі лабораторій потрібно зазначити факт перетину кордону і точну дату прибуття на територію України. Також варто зазначити номер телефону, який було використано для встановлення додатку «Дій вдома».

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

Якщо результат буде негативним, то лабораторія внесе його до електронної системи.

Про дозвіл на припинення самоізоляції особу поінформують відповідним повідомленням сервісу «Дій вдома».

 

 

 

 

 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!