Як вчасно розпізнати апендицит. Дитячий хірург про перші симптоми

36557 0
Дитячий хірург Андрій Дворакевич розповідає про перші симптоми апендициту та радить батькам уважно дослухатися до скарг своїх дітей.
фото: hogyan-kell.com

фото: hogyan-kell.com

Сьогодні все частіше в практиці лікарів трапляються ситуації із ускладненнями апендициту. Про це в матеріалі Tvoemisto.tv розповів дитячий хірург Андрій Дворакевич, спеціаліст із ендоскопічної та лапароскопічної хірургії Медичного центру Medicover, а також керівник операційного блоку в Охматдиті.

За його словами, відповідальність лежить як на лікарях, які з огляду на нетипову клінічну картину не виявили проблему під час першого візиту, так і на батьках. Основні симптоми апендициту – це біль у животі праворуч, підняття температури до 37,5°, одно- або дворазова блювота, відмова від їжі, поганий сон, апатія.

Читайте також: Ярема Возниця про дитячі хвороби, вакцинацію та вибір лікаря

«Коли у дитини болить животик, цим часто нехтують. Не ведуть до лікаря, а дослухаються до порад колежанок чи родичів. Дають пити якийсь анальгетик, кладуть грілочку на живіт. Через це втрачається час», – говорить Андрій Дворакевич та наголошує, що якщо у дитини болить живіт, її треба терміново показати фахівцю. Запалення апендиксу необхідно діагностувати упродовж доби, інакше можуть виникнути ускладнення.

Детальніше читайте тут: У нас діти не плачуть. Як у Львові малюкам роблять складні операції


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!